Τρίτη 2 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Πρεμιέρα στο Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών

Πραγματοποιήθηκε το Σάββατο η πρεμιέρα του «Αμλετ» του Ουίλιαμ Σαίξπηρ, σε σκηνοθεσία Θέμη Μουμουλίδη και μετάφραση Γιώργου Χειμωνά, στο Θέατρο Αρχαίων Κλεωνών στη Νεμέα.

Στην πρεμιέρα παρευρέθηκε και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ο οποίος μετά το τέλος της παράστασης συνεχάρη θερμά τους συντελεστές.

Ο Σαίξπηρ αναθέτει στον Αμλετ να «στήσει» μια παράσταση μέσα στην παράσταση, ώστε θεατές και πρωταγωνιστές της τραγωδίας να μπορέσουν μέσα από τον μεγεθυντικό φακό της σκηνής να βιώσουν το μέγεθος της παρακμής, την οποία είναι νομοτελειακά αδύνατον να αποφύγεις. Γιατί ο κόσμος του υποδείγματος είναι ήδη νεκρός...

Τον ρόλο του Αμλετ ερμηνεύει ο Αναστάσης Ροϊλός, ενώ συμμετέχουν οι ηθοποιοί Ιωάννα Παππά, Μιχάλης Συριόπουλος, Θοδωρής Σκυφτούλης, Θανάσης Δόβρης, Μαρούσκα Παναγιωτοπούλου, Τζένη Καζάκου, Αρης Νινίκας και Δημήτρης Αποστολόπουλος.

Αυτήν τη βδομάδα ο «Αμλετ» ταξιδεύει: Σήμερα Τρίτη στο Κηποθέατρο Παπάγου, αύριο Τετάρτη στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο «Μελίνα» στον Βόλο, την Πέμπτη στο Ανοιχτό Θέατρο Φρουρίου Τρικάλων, την Παρασκευή στο Δημοτικό Κηποθέατρο Αλκαζάρ στη Λάρισα, το Σάββατο στο Αμφιθέατρο Πολιτιστικού & Αθλητικού Πάρκου στη Νέα Μάκρη και την ερχόμενη Δευτέρα στο Βεάκειο στον Πειραιά.


Με την Τζένη Καζάκου
Με την Τζένη Καζάκου

Με τον Αν. Ροϊλό
Με τον Αν. Ροϊλό

Ο Δ. Κουτσούμπας με τον σκηνοθέτη της παράστασης Θ. Μουμουλίδη
Ο Δ. Κουτσούμπας με τον σκηνοθέτη της παράστασης Θ. Μουμουλίδη

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ