Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση φωτοβολταϊκών στη λίμνη των Κρεμαστών

Μαζική κινητοποίηση ενάντια στην εγκατάσταση πλωτών και χερσαίων φωτοβολταϊκών στη λίμνη των Κρεμαστών και σε βοσκοτόπια της περιοχής πραγματοποίησαν σύλλογοι και κάτοικοι των δυτικών Αγράφων Ευρυτανίας και της Αιτωλοακαρνανίας, την Κυριακή 30 Ιούνη, στη γέφυρα της Τατάρνας.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε πολυμελής αντιπροσωπεία των Κομματικών Οργανώσεων Αιτωλοακαρνανίας και Ευρυτανίας, με επικεφαλής τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή του ΚΚΕ, εκφράζοντας την στήριξη στον αγώνα του λαού της περιοχής.

Στον χαιρετισμό στην κινητοποίηση ο Νίκος Παπαναστάσης ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η επέλαση των επιχειρηματικών συμφερόντων της Ενέργειας είναι αποτέλεσμα της πολιτικής εμπορευματοποίησης της Ενέργειας, της εμπορευματοποίησης της γης και του περιβάλλοντος που προώθησαν με τους νόμους τους όλες οι μέχρι σήμερα κυβερνήσεις. Τόνισε ότι ο λαός, ο οποίος είναι αυτός που πληρώνει το κόστος από το πανάκριβο ρεύμα, θα πρέπει να αγωνιστεί απέναντι σε αυτή την πολιτική και διακρίνει ποιος είναι ο αντίπαλός του. Σημείωσε ότι το ΚΚΕ θα συνεχίσει να στέκεται δίπλα στον λαό της περιοχής και να στηρίζει τις κινητοποιήσεις του, κάνοντας παράλληλα γνωστό ότι θα κατατεθεί άμεσα και Ερώτηση στη Βουλή.

Τη μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση και το δυναμικό αγωνιστικό μήνυμα ενάντια «στην καταστροφή του τόπου μας στον βωμό του κέρδους των μονοπωλίων της Ενέργειας» χαιρετίζει με ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ.

«Η τοποθέτηση των πλωτών αλλά και των χερσαίων φωτοβολταϊκών καταστρέφει το τοπίο της κοιλάδας του Αχελώου, εγκυμονεί τεράστιους κινδύνους για τη χλωρίδα, την πανίδα αλλά και το κλίμα της περιοχής, απειλεί όχι απλώς να μολύνει ανεπανόρθωτα το νερό του ποταμού Αχελώου, αλλά αλλάζει βίαια τις χρήσεις γης ολοκληρώνοντας το ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας, ουσιαστικά ξεριζώνει και τους λίγους εναπομείναντες κατοίκους από τη γη και τα χωριά τους.

Κι αυτό την ώρα που η παραπέρα ανάπτυξη των βιομηχανικών ΑΠΕ, στη λογική της πράσινης οικονομίας και μετάβασης, όχι απλώς δεν σημαίνει προστασία του περιβάλλοντος και φτηνό ρεύμα, αλλά αντίθετα σημαίνει καταστροφή του περιβάλλοντος και τεράστια επιβάρυνση των λαϊκών νοικοκυριών μέσω των λογαριασμών, για να τροφοδοτούνται τα κέρδη των μονοπωλίων και των τραπεζών που τους παρέχουν δάνεια», σημειώνει.

Επισημαίνει ότι η συγκεκριμένη πολιτική «δεν ήρθε από τον ουρανό», αλλά «είναι πολιτική της ΕΕ, των βιομηχάνων και όλων των έως τώρα κυβερνήσεων. Γι' αυτό και οι διάφοροι "αυτοδιοικητικοί" ας σταματήσουν την υποκρισία, ας σταματήσουν να αθωώνουν την κυβέρνηση φορτώνοντας τις ευθύνες σε υπουργούς που απλά "δεν καταλαβαίνουν". Ας σταματήσουν να πατάνε σε δυο βάρκες: "Κακά" τα φωτοβολταϊκά στη λίμνη Κρεμαστών, "καλά" όμως στη Μυρίκη, λες και εκεί δεν μιλάμε για το ίδιο ακριβώς ξεκλήρισμα της κτηνοτροφίας...».

Στο πλαίσιο αυτό η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας καλεί τον λαό της περιοχής και όλους τους μαζικούς φορείς να κλιμακώσουν τον αγώνα, τονίζοντας ότι «οι κομμουνιστές και οι κομμουνίστριες, οι οπαδοί και φίλοι του ΚΚΕ θα είναι και σε αυτόν τον αγώνα στην πρώτη γραμμή».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ