Τετάρτη 3 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΤΟΜΕΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΓΟΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας

Να μην προχωρήσει η ιδιωτικοποίηση της παραλίας της Καραθώνας στο Ναύπλιο, απαίτησε η Τομεακή Επιτροπή Αργολίδας του ΚΚΕ με διαμαρτυρία στην είσοδο του χώρου την Κυριακή, καλώντας να παρθεί πίσω η συγκεκριμένη εξέλιξη, που προωθείται μέσω του ΤΑΙΠΕΔ.

«Το "κτήμα Καραθώνα", όπως ονομάζει το ΤΑΙΠΕΔ την παραλία που ανήκει στον λαό, αποτελεί πόλο έλξης για επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο τις μπίζνες στην περιοχή, όπου η κυβέρνηση της ΝΔ με συμπαραστάτη τη δημοτική αρχή βιάζεται να παραχωρήσει την παραλία στους μεγάλους επιχειρηματίες και ο λογαριασμός να έρθει στον λαό!», αναφέρει η ΤΕ Αργολίδας σε ανακοίνωσή της που μοιράστηκε, και προσθέτει: «Η παραλία αυτή, που είναι δίπλα από την πόλη του Ναυπλίου, είναι μια δημόσια, μεγάλη και μοναδική παραλία, καθώς συνδυάζει το πράσινο και τη θάλασσα. Η συγκεκριμένη παραλία παραμένει ζωντανή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αφού οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της περιοχής, εκτός από τα καλοκαιρινά τους μπάνια, την επισκέπτονται συχνά για αναψυχή και άθληση».

Αντί να αξιοποιηθεί η παραλία από το κράτος για την κάλυψη των λαϊκών αναγκών, συνεχίζει η Οργάνωση του ΚΚΕ, έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη της και ρημάζει, χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο. «Δεν είναι τυχαίο ότι ακριβώς πάνω από την παραλία λειτούργησε σκουπιδότοπος (ΧΑΔΑ) για πάνω από δεκαπέντε χρόνια, υποβαθμίζοντάς την ακόμα περισσότερο. Και τώρα αντιμετωπίζεται ως "φιλέτο" για επενδύσεις μεγάλων επιχειρηματικών ομίλων, σε αντίθεση με τις ανάγκες του λαού της περιοχής».

Η κίνηση για ιδιωτικοποίηση αποτελεί αιτία ξεσηκωμού για τον λαό της περιοχής, ώστε αυτή να είναι προσβάσιμη ελεύθερα για κατοίκους και επισκέπτες, τονίζει η ΤΕ Αργολίδας. «Πρέπει να είναι στην υπηρεσία και στις ανάγκες όλης της κοινωνίας για ξεκούραση, διακοπές, αθλητισμό, ελεύθερα, και σε κανέναν άλλον που θα το εμπορευματοποιήσει για την κερδοφορία. Με ευθύνη και χρηματοδότηση του κράτους, να προσφέρει αναβαθμισμένες υπηρεσίες στον λαό της περιοχής, με δωρεάν θεματικές δράσεις πολιτισμού και αθλητισμού».

Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα να είναι σε αγωνιστική ετοιμότητα ώστε να ακυρωθούν στην πράξη οι αντιλαϊκοί σχεδιασμοί. Να οργανώσουν την πάλη τους «κόντρα στην πολιτική κυβέρνησης και αστικών κομμάτων, ΕΕ και μονοπωλιακών ομίλων, κόντρα στους μεγάλους ενόχους που ευθύνονται για τις ιδιωτικοποιήσεις της δημόσιας γης!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ