Σάββατο 11 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Την Τρίτη οι εκλογές για νέο ΔΣ

Κάλεσμα υπερψήφισης του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων»

Οι εκλογές που διεξάγονται την Τρίτη 14 Μάη, στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, βρίσκουν τον εμπορικό κόσμο της πόλης στην πιο βαθιά κρίση των τελευταίων χρόνων. Κοντά στα χρονίζοντα προβλήματα που οδηγούν στον αφανισμό τους μικρούς, αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, όπως πτώση του τζίρου, ασύδοτη δράση πολυκαταστημάτων, προβλήματα επαγγελματικής στέγης κ.ά., ήρθε να προστεθεί και η νέα φοροεπιδρομή της κυβέρνησης, η λεγόμενη «συνάφεια» του ΦΠΑ.

Μπροστά στην εκλογική αναμέτρηση για την ανάδειξη νέου ΔΣ στον Εμπορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης, ο επικεφαλής του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων», Γιώργος Χατζηγεωργίου, τονίζει πως στις κρίσιμες εκλογές της 14ης Μάη οι μικρέμποροι καλούνται να απαντήσουν στο ερώτημα: «Με τους μεγαλέμπορους ενάντια στους μικρούς ή στο πλευρό των μικρών κόντρα στα μονοπώλια και τους μεγάλους;». Στη συνέχεια, ο Γ. Χατζηγεωργίου:

  • Χαρακτηρίζει τα νέα φορολογικά μέτρα, με βάση τα οποία 740.000 μικρές επιχειρήσεις καλούνται να πληρώσουν κεφαλικούς φόρους, «επιστροφή στην αντικειμενικοποίηση της φορολογίας και προϊόν βρώμικης συναλλαγής της κυβέρνησης με τις πλειοψηφίες των διοικήσεων των Εμπορικών Συλλόγων της χώρας».
  • Καλεί τους μικρούς εμπόρους να μην ξεγελαστούν ξανά από αυτούς που υπηρετούν τα συμφέροντα των λίγων μεγαλεμπόρων και να ψηφίσουν μαζικά το αγωνιστικό ψηφοδέλτιο της «Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων», που αγωνίζεται με συνέπεια ενάντια στην ασύδοτη δράση των μονοπωλίων και την αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης.
  • Σημειώνει πως η ενίσχυση του συνδυασμού της «Αγωνιστικής Ενότητας Εμπόρων» για τους μικρούς αυτοαπασχολούμενους εμπόρους είναι η μοναδική επιλογή, γιατί οι δυνάμεις που απαρτίζουν και στηρίζουν το συνδυασμό έχουν σαφή και σταθερό προσανατολισμό κατά των μονοπωλίων και του μεγάλου εμπορικού κεφαλαίου και έρχονται σε ολομέτωπη ρήξη με τις επιλογές που αποσκοπούν στον αφανισμό του κλάδου.
  • Επισήμανε πως η τακτική κίνηση αλλαγής του επικεφαλής του συνδυασμού της πλειοψηφούσας παράταξης, που πρόσκειται στη ΝΔΣ, αποσκοπεί στην παραπλάνηση και εξαπάτηση του εμπορικού κόσμου της Θεσσαλονίκης, καθώς η πολιτική της παράταξης αυτής παραμένει η ίδια.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ