Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
EURO 2024
Η ώρα για τον πρώτο φιναλίστ

Ανοίγει σήμερα η αυλαία των ημιτελικών, με την κόντρα Ισπανίας - Γαλλίας να κρίνει τη μία θέση για τον τελικό

Το πρώτο «εισιτήριο» για τον τελικό του Euro 2024 στη Γερμανία βρίσκει κάτοχο σήμερα, μία από τις Ισπανία και Γαλλία, που αναμετριούνται στο πλαίσιο του πρώτου ημιτελικού της διοργάνωσης, στην «Αlianz Arena» του Μονάχου (22.00 - ΕΡΤ1), σε ένα από τα πλέον δημοφιλή ευρωπαϊκά ποδοσφαιρικά ντέρμπι των τελευταίων ειδικά χρόνων. Με τους «τρικολόρ» να θεωρούνται από την αρχή ένα από τα κύρια φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, και τους Ιβηρες με τις εμφανίσεις τους στα γερμανικά γήπεδα να έχουν ξεπεράσει κατά πολύ τον αρχικό τίτλο του βασικού αουτσάιντερ και να έχουν μπει στην «παρέα» των φαβορί, οι δύο αντίπαλοι ψάχνουν σήμερα μια θέση για το Βερολίνο και τον τελικό της διοργάνωσης. Η Γαλλία επιδιώκει την πρόκριση στον τελικό για 4η φορά στην Ιστορία της (έχει 2 κατακτήσεις) και η Ισπανία αντίστοιχα για 5η (έχει 3 κατακτήσεις).

Οι Ισπανοί είναι οι μοναδικοί που έχουν νικήσει και στα πέντε ματς που έχουν δώσει μέχρι στιγμής, ενώ είναι πρώτοι σε γκολ (11), σε συνολικές προσπάθειες (102) και ανακτήσεις μπάλας (230), αποδεικνύοντας πόσο εντυπωσιακοί είναι τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Από την άλλη οι Γάλλοι μπορεί να μην έχουν δικαιώσει τις προσδοκίες όσον αφορά τον επιθετικό τους απολογισμό στη διοργάνωση, έχοντας πετύχει μέχρι τώρα μόλις ένα γκολ, κι αυτό από πέναλτι (συν δύο αυτογκόλ και μία πρόκριση στα πέναλτι), έχουν όμως να επιδείξουν σπουδαία αμυντική σταθερότητα, με τη γαλλική άμυνα να έχει δεχτεί μόλις ένα γκολ στο τουρνουά και ελάχιστες σημαντικές φάσεις από τους αντιπάλους τους.

Την πρόκριση σε τελικό Euro για 5η φορά στην Ιστορία της ψάχνει απόψε η Ισπανία κόντρα στη Γαλλία

Associated Press

Την πρόκριση σε τελικό Euro για 5η φορά στην Ιστορία της ψάχνει απόψε η Ισπανία κόντρα στη Γαλλία
Η Ισπανία θα εμφανιστεί στον αγώνα «πληγωμένη» από σημαντικές απουσίες, καθώς ο τεχνικός της ομάδας Ντε Λα Φουέντε δεν θα έχει στη διάθεσή του τους τιμωρημένους Καρβαχάλ και Λε Νορμάντ, αλλά και τον τραυματία Πέδρι. Αντίθετα, στη Γαλλία ο Ντεσάμπ έχει όλους τους παίκτες έτοιμους, καθώς επέστρεψε και ο τιμωρημένος Ραμπιό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ