Τρίτη 9 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Τσαρλς Λόιντ, ο θρύλος της τζαζ στο Ηρώδειο

Μαζί του η Μαρία Φαραντούρη

Ο Τσαρλς Λόιντ, ο μεγάλος Αμερικανός σαξοφωνίστας και συνθέτης, ένας από τους πρώτους καλλιτέχνες της τζαζ που πούλησαν ένα εκατομμύριο αντίτυπα με μία και μόνο ηχογράφηση, έρχεται στο Ηρώδειο την Πέμπτη 18 Ιουλίου στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών - Επιδαύρου 2024, γιορτάζοντας το τέλος μιας μυθικής καλλιτεχνικής πορείας.

Στην τελευταία περιοδεία του ο θρύλος της τζαζ έχει συνοδοιπόρους τρία κορυφαία ονόματα της παγκόσμιας μουσικής: Τον πιανίστα Τζέισον Μοράν, καλλιτεχνικό διευθυντή του Kennedy Center για την τζαζ, τον μπασίστα Λάρι Γκρεναντίερ και τον ντράμερ Ερικ Χάρλαντ. Σε μια συμμετοχή - έκπληξη, στη συναυλία του Ηρώδειου συμπράττει μαζί τους με τη λύρα του ο Ελληνας μουσικός Σωκράτης Σινόπουλος.

Ειδική προσκεκλημένη της βραδιάς, η Μαρία Φαραντούρη. Ο Λόιντ και η Φαραντούρη συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην Καλιφόρνια το 2002. Εκτοτε είναι στενοί φίλοι και συνεργάτες, ενώ η ιστορική συναυλία τους το 2010 στο Ρωμαϊκό Ωδείο αποτέλεσε κορυφαίο μουσικό γεγονός, που καθήλωσε τους θεατές και κυκλοφόρησε σε δίσκο, με τεράστια επιτυχία. Οι δρόμοι της τζαζ διασταυρώνονται με την ελληνική μουσική παράδοση και τον Μίκη Θεοδωράκη, σε μια συναυλία συναρπαστικών μουσικών προσμείξεων κάτω από τη νυχτερινή Ακρόπολη.

Προπώληση εισιτηρίων στα aefestival.gr και more.com.



Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ