Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕURO 2024
Ολλανδία - Αγγλία για μια θέση στον τελικό

Στο Ντόρτμουντ σήμερα ο δεύτερος ημιτελικός

Η δεύτερη φιναλίστ του Euro 2024 στη Γερμανία αναδεικνύεται σήμερα, μέσα από τον ημιτελικό μεταξύ Ολλανδίας και Αγγλίας, δύο παραδοσιακών δυνάμεων του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου, στο «Βεστφάλεν» του Ντόρτμουντ (22.00 - ΕΡΤ1). Η νικήτρια κλείνει εισιτήριο για το Βερολίνο και τον μεγάλο τελικό της Κυριακής 14/7, όπου την περιμένει είτε η Γαλλία είτε η Ισπανία, που αναμετρούνταν αργά χτες το βράδυ στον πρώτο ημιτελικό.

Η Αγγλία κατάφερε στη διοργάνωση του 2024 να βρεθεί στην τετράδα του θεσμού για δεύτερη συνεχόμενη φορά, και τώρα επιδιώκει και δεύτερη σερί παρουσία σε τελικό και να πετύχει ό,τι δεν μπόρεσε το 2021. Οι μέχρι τώρα εμφανίσεις των «λιονταριών» ήταν πολύ κατώτερες των προσδοκιών, ωστόσο παραμένουν ένα από τα κύρια φαβορί της διοργάνωσης και με ανεβασμένη ψυχολογία πλέον, έπειτα από την επιτυχία τους στα ημιτελικά, όπου μετά από πολύ δύσκολο αγώνα νίκησαν την Ελβετία στα πέναλτι, θέλουν να διατηρηθούν στο κυνήγι του πολυπόθητου τροπαίου.

Από την άλλη οι «Οράνιε», χωρίς να παρουσιάσουν κάτι το ιδιαίτερο αγωνιστικά, έφτασαν μέχρι εδώ κυρίως χάρη στο πάθος και τον χαρακτήρα που έδειξαν σε κρίσιμα σημεία. Αυτό φάνηκε και στον προημιτελικό με την Τουρκία, όπου οι Ολλανδοί βρέθηκαν πίσω στο σκορ αλλά ανέτρεψαν την κατάσταση και πήραν τη νίκη - πρόκριση με σκορ 2-1. Με ορόσημο την κατάκτηση του Euro 1988, συμπτωματικά και τότε επί γερμανικού εδάφους, οι προσδοκίες τίτλου για την Ολλανδία έχουν ανέβει κατακόρυφα.

Το βήμα για τον τελικό του Euro 2024 ψάχνει σήμερα η Αγγλία κόντρα στην Ολλανδία

Associated Press

Το βήμα για τον τελικό του Euro 2024 ψάχνει σήμερα η Αγγλία κόντρα στην Ολλανδία
Αξίζει να σημειωθεί ότι ο αγώνας θα διεξαχθεί στη σκιά των σφοδρών αγγλικών αντιδράσεων για την επιλογή ως διαιτητή της αποψινής αναμέτρησης του Γερμανού Φέλιξ Τσβάιερ, ο οποίος στο παρελθόν είχε τιμωρηθεί για εμπλοκή σε σκάνδαλο με στημένους αγώνες στην 3η κατηγορία της Γερμανίας.

Στα αμιγώς αγωνιστικά, στην Ολλανδία δεν υπάρχουν προβλήματα, με τον τεχνικό της ομάδας, Ρόναλντ Κούμαν, να έχει στην διάθεσή του όλους τους παίκτες του. Από τη μεριά του ο Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είδε τους Σα και Γκουέι να επιστρέφουν, ο πρώτος μετά από τραυματισμό και ο δεύτερος μετά από τιμωρία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ