Τετάρτη 10 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Κι άλλος Δημοκρατικός ζητά να αποσυρθεί ο Μπάιντεν

Συνεχίζονται οι φωνές μεταξύ των Δημοκρατικών που ζητούν να αποσυρθεί η υποψηφιότητα του Τζο Μπάιντεν για την προεδρία των ΗΠΑ μετά την επίδοσή του στο ντιμπέιτ με τον Ρεπουμπλικάνο υποψήφιο, Ντ. Τραμπ, και τα συνεχόμενα λάθη του.

Ο Αμερικανός βουλευτής Ανταμ Σμιθ, στην Επιτροπή Ενόπλων Υπηρεσιών της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, σε συνέντευξή του στο CNN κάλεσε τον Πρόεδρο Μπάιντεν να εγκαταλείψει την προεδρική κούρσα.

Εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου διαβεβαίωσε ότι «δεν εντόπισε κανένα σημάδι» ανησυχίας από την πλευρά των κρατών - μελών του ΝΑΤΟ για τη φυσική κατάσταση του Προέδρου Μπάιντεν. Αυτό υποδηλώνει ότι (οι συμμαχικές χώρες) θα πρέπει να καθησυχαστούν για τον ηγετικό ρόλο των ΗΠΑ και τη δέσμευση του Προέδρου Μπάιντεν».

Παράλληλα «ο Μπάιντεν εξετάστηκε εξ αποστάσεως από τον γιατρό του σήμερα», ανέφερε ο Λευκός Οίκος, προσθέτοντας ότι ο Πρόεδρος κάνει εξετάσεις δύο φορές τη βδομάδα. Επίσης ο γιατρός του Μπάιντεν δήλωσε ότι ο Αμερικανός Πρόεδρος δεν υποβάλλεται σε θεραπεία για τη νόσο Πάρκινσον.

Οι «New York Times» ανέφεραν ότι ένας ειδικός σε αυτή τη νευροεκφυλιστική νόσο εκλήθη οκτώ φορές μέσα σε οκτώ μήνες στον Λευκό Οίκο, από το καλοκαίρι του 2023 έως την άνοιξη του 2024.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ