Παρασκευή 12 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΤΕ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με συκοφαντίες επιτίθεται στο ΚΚΕ ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών

οΣε συκοφαντική επίθεση κατά του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς και του βουλευτή του Κόμματος στην Αχαΐα, Νίκου Καραθανασόπουλου, προχώρησε χτες με ραδιοφωνικές του δηλώσεις ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών Χρήστος Μπούρας. Προκειμένου να «υπερασπιστεί» το χαράτσι των 200 ευρώ που έχει επιβληθεί στους πρωτοετείς φοιτητές που δικαιούνται δωμάτια στην Εστία, καθώς και να αντιστρέψει την πραγματικότητα με προβλήματα που επικρατούν σε αυτές - ζητήματα για τα οποία κινητοποιούνται οι φοιτητές, έχοντας μάλιστα εξαγγείλει για σήμερα κινητοποίηση (βλ. διπλανό θέμα) - στράφηκε εναντίον του ΚΚΕ και των στελεχών του.

«Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών και στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Χρήστος Μπούρας, με παρεμβάσεις του σε ραδιοφωνικές εκπομπές, εξαπέλυσε - κατά την προσφιλή του τακτική - συκοφαντική επίθεση ενάντια στο ΚΚΕ και την ΚΝΕ καθώς και ενάντια στον βουλευτή Αχαΐας του ΚΚΕ, Νίκο Καραθανασόπουλο», σημειώνει σε σχόλιο, απάντησή της η ΤΕ Αχαΐας του ΚΚΕ, αναφέροντας αναλυτικά:

«Εφτασε στο σημείο να υπονοήσει ότι το ΚΚΕ έβαλε κατσαρίδες και σκορπιό στα δωμάτια της Εστίας (μάλλον θα έβαλε και το φίδι που κυκλοφορούσε πρόσφατα), να μιλήσει για προβοκάτσιες, για στημένη Ερώτηση του βουλευτή στη Βουλή και άλλα χονδροειδή ψέματα.

Δεν μας κάνει, δυστυχώς, καμία εντύπωση το αντικομμουνιστικό μένος του σοσιαλδημοκράτη κυρίου πρύτανη. Πρόκειται για τον άνθρωπο που πρωτοστατεί στις αναδιαρθρώσεις που εμπορευματοποιούν το δημόσιο πανεπιστήμιο, που έχει μπάσει τα μονοπώλια και τις μεγάλες επιχειρήσεις στα Συμβούλια Διοίκησης, που πρώτος σε όλη την Ελλάδα εφάρμοσε τον κατάπτυστο νόμο της κυβέρνησης της ΝΔ για το "Πειθαρχικό Δίκαιο Φοιτητών" και προχώρησε σε συνδικαλιστικές διώξεις για τις κινητοποιήσεις για τα Τέμπη, που ζητάει 200 ευρώ "χαράτσι" από κάθε φοιτητή που μένει στην Εστία».

Η ΤΕ καλεί, τέλος, τους φοιτητές, τον λαό και τους εργαζόμενους της πόλης, «να καταδικάσουν τον αντικομμουνισμό και τη συκοφαντία και να παλέψουν για το πανεπιστήμιο και την κοινωνία που έχουμε ανάγκη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ