Τετάρτη 17 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Συλλήψεις μελών συμμορίας όπου συμμετείχαν χούλιγκανς

Συμμορία που έκανε εκβιάσεις σε καταστήματα, εκρήξεις, εμπρησμούς, ξυλοδαρμούς, καθώς και αγοραπωλησίες ναρκωτικών σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ενώ μέλη της συμμετείχαν και σε οπαδικά επεισόδια, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία.

Εξιχνιάστηκαν 78 υποθέσεις. Από τη δράση της προκύπτουν τα «συγκοινωνούντα δοχεία» της δράσης των χούλιγκανς και του οργανωμένου εγκλήματος, καθώς ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και τέσσερα άτομα τα οποία είχαν συλληφθεί πριν τέσσερις μέρες στη συμπλοκή χούλιγκανς με πυροβολισμούς έξω από το γήπεδο του ΠΑΟ στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με τέσσερις τραυματίες, ο ένας από πυροβολισμό. Επεισόδιο που για άλλη μια φορά αφορούσε τη δράση των οργανωμένων «οπαδικών στρατών» που έχει αναπτυχθεί στο έδαφος της επιχειρηματικής δράσης, η οποία εντείνεται στον εμπορευματοποιημένο αθλητισμό.

Κατά τις έρευνες που διενεργήθηκαν, βρέθηκε ολόκληρο οπλοστάσιο, αποτελούμενο, μεταξύ άλλων, από δύο τυφέκια, οκτώ πιστόλια, δυο περίστροφα, 471 φυσίγγια πυροβόλων όπλων και 11 χειροβομβίδες που σύμφωνα με πληροφορίες είναι ελληνικές, στρατιωτικές και ανήκουν στην ίδια παρτίδα, ποσότητες ναρκωτικών ουσιών και μεγάλα χρηματικά ποσά (248.090 ευρώ).

Τις πρωινές ώρες της Κυριακής διεξήχθη αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθησαν 17 άτομα (11 ημεδαποί, 6 αλλοδαποί), από τα οποία τα τρία είναι ήδη έγκλειστοι σε φυλακές, ενώ στη δικογραφία που σχηματίσθηκε περιλαμβάνονται ακόμη 32, που δεν συνελήφθησαν λόγω έλλειψης των προϋποθέσεων του αυτοφώρου.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για τα - κατά περίπτωση - αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, έκρηξης, κατασκευής και κατοχής εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, εκβίασης, πλαστογραφίας πιστοποιητικών, αποδοχής και διάθεσης προϊόντων εγκλήματος, σωματικής βλάβης, κλοπής, καθώς και για παραβάσεις των νομοθεσιών για τα όπλα και τα ναρκωτικά. Οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει σπείρα η οποία δρούσε από τον Σεπτέμβρη του 2023 μέχρι και τη σύλληψή τους.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της σπείρας κατά το παρελθόν έχουν απασχολήσει τις αρχές για διάφορα αδικήματα, όπως εγκληματική οργάνωση, ναρκωτικά, εκβίαση, κλοπές, πλαστογραφίες κ.λπ. H Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών άσκησε ποινική δίωξη για 30 αδικήματα, με περισσότερα από τα μισά να είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ