Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΞΕΝΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
Νταμπλούχος ο Μαχλάς

Οι ευτυχισμένες στιγμές για τον Νίκο Μαχλά δεν έχουν τέλος φέτος στην Ολλανδία όπου ο διεθνής Ελληνας επιθετικός αναμφισβήτητα ζει την καλύτερη χρονιά από τότε που αποφάσισε να αφήσει τη Βίτεσε και να κάνει το άλμα στην καριέρα του μετακομίζοντας στον Αγιαξ. Ετσι λοιπόν, μετά την κατάκτηση τού φετινού πρωταθλήματος, το Σάββατο ήταν και η σειρά της κατάκτησης και του Κυπέλλου για τον Κρητικό παίκτη «Αίαντα», που επέστρεψε δριμύτερος στην κορυφή της Ολλανδίας και ετοιμάζεται και για την ευρωπαϊκή του περιπέτεια. Ο Αγιαξ με τον Νίκο Μαχλά στη σύνθεσή του για 55` αφού αντικαταστάθηκε από τον Βαμπέρτο, νίκησε με 3-2 Ουτρέχτη και κατέκτησε το νταμπλ. Η ομάδα του Αμστερνταμ αν και έχανε 2-1 μέχρι το 90` ισοφάρισε με τον Βαμπέρτο στις καθυστερήσεις και πήρε τη νίκη στην παράταση χάρις στο «χρυσό γκολ» του Ιμπράιμοβιτς.

  • Η ισοπαλία της Μπαρτσελόνα με αντίπαλο τη Σαραγόσα 1-1 έδωσε τον πολύτιμο βαθμό που χρειαζόταν οι Καταλανοί και έτσι έστω και στο παραένα εξασφάλισαν την 4η θέση που οδηγεί στο Τσάμπιονς Λιγκ. Στα υπόλοιπα της τελευταίας αγωνιστικής της Πριμέρα Ντεβιζιόν η Ρεάλ Μαδρίτης φάνηκε να έχει το μυαλό της στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ και ηττήθηκε από τη δεύτερη Λα Κορούνια με 3-0. Την ίδια ώρα η Βαλένθια επικρατούσε της Μπέτις με 2-0 μέσα σε γιορτινή ατμόσφαιρα για την κατάκτηση του πρωταθλήματος μετά από 31 χρόνια.
  • Πριν 10 ημέρες έκανε όνειρα για την κατάκτηση του απόλυτου, γνωστό και σαν τρεμπλ (πρωτάθλημα, κύπελλο, ευρωπαϊκό). Επτά μέρες αργότερα η Μπάγερν Λεβερκούζεν κινδυνεύει να μη γευτεί τη χαρά ενός τροπαίου. Ετσι μετά την απώλεια της Μπουντεσλίγκα ήρθε και η ήττα στον τελικό Κυπέλλου από τη Σάλκε με 4-2 για να σβήσει ένα ακόμη όνειρο. Πάντως οι Γερμανοί έχουν μια ευκαιρία ακόμη την Τετάρτη στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ με αντίπαλο τη Ρεάλ Μαδρίτης.
  • Σπουδαία επιτυχία σημείωσε η Λοριάν αφού μπορεί του χρόνου να αγωνίζεται στη Β` Γαλλίας εντούτοις θα φέρει τον τίτλο της Κυπελλούχου της χώρας της και θα παίζει στην Ευρώπη. Στον τελικό στο «Σταντ Ντε Φρανς» η Λοριάν επικράτησε της Μπαστιά με 1-0 και πήρε το τρόπαιο.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ