Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 39
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΠΑΟΚ
Τέλος εποχής για Ντούσκο

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος... διαζυγίου, ολοκληρώθηκε χτες. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς αποχαιρέτησε και επίσημα την Τούμπα, μέσα από συνέντευξη Τύπου που παρέθεσε μιλώντας για όλους και για όλα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Θεσσαλονίκη και στον πάγκο του ΠΑΟΚ.

Το πιο σημαντικό μέρος αφορά τις προτάσεις που δέχτηκε από άλλες ελληνικές ομάδες. Ο Μπάγεβιτς λοιπόν, αποκάλυψε πως τον είχαν πλησιάσει οι «πράσινοι» πριν από αρκετό καιρό ενώ τώρα δέχεται πιέσεις για να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ΑΕΚ. Την απόφασή του πάντως για το αν θα... επιστρέψει στην «Ενωση» θα τη δώσει μέσα στη βδομάδα. «Για τον Παναθηναϊκό μου έκανε κάποια συζήτηση ο κ. Φιλιππίδης μετά το δικό μας παιχνίδι στην Αθήνα. Τον ευχαρίστησα και του είπα δεν μπορώ, σας ευχαριστώ πολύ. Συναντήθηκα με τον κύριο Ψωμιάδη την Πέμπτη το βράδυ, δυο ώρες αφού είχα μιλήσει με τον Μπατατούδη. Μου έκανε ολοκληρωμένη πρόταση προκειμένου να επιστρέψω στην ΑΕΚ. Θα συζητήσουμε οριστικά την εβδομάδα που είναι μπροστά μας. Εχω δεχτεί πίεση τις τελευταίες ημέρες και πρόκειται για μια δύσκολη απόφαση».

Ο Σερβοέλληνας τεχνικός τόνισε πως αρχική σκέψη του ήταν να συνεχίσει για έναν ακόμα χρόνο να δίνει οδηγίες στους «ασπρόμαυρους». Ομως, τροχοπέδη σε αυτό στάθηκε η συνεργασία του συλλόγου με τη Γιουβέντους. «Είχα αποφασίσει να μείνω για ακόμη ένα χρόνο, αλλά από τη στιγμή που ξεκίνησε η συνεργασία με τη Γιούβε κατάλαβα ότι δε με ήθελαν άλλο στην ομάδα. Τον Μάρτη ήρθε και η συνεργασία με τη Γιουβέντους. Μια συνεργασία που ο κ. Μπατατούδης πιστεύει πολύ και δικαίωμά του είναι να περιμένει να κερδίσει από αυτήν. Και εγώ είμαι θετικός απέναντι σε μια υγιή συνεργασία, που μπορώ να ζητήσω εγώ παίκτες, όχι να μου προτείνουν αυτοί. Δε θέλω να μου λένε ποιους παίκτες να πάρω».

Ο Μπάγεβιτς επισήμανε πως ήταν λάθος του τελικά που παρέμεινε και άλλη μια χρονιά στην Τούμπα αφού τα προβλήματα που είχε η ομάδα πέρσι το καλοκαίρι δεν μπορούσαν να λυθούν. Παρ' όλα αυτά, χαρακτήρισε επιτυχημένη για τον ΠΑΟΚ τη χρονιά που πέρασε. «Είμαι μετανιωμένος που παρέμεινα, γιατί και πέρυσι αντιμετώπισα τα ίδια προβλήματα. Εκτός από τους ποδοσφαιριστές μου, η συμπαράσταση του κόσμου με κράτησε στην ομάδα για έναν ακόμη χρόνο. Γιατί πέρυσι τέτοια εποχή ήμουν στην ίδια θέση».

  • Από την πλευρά της, η ΠΑΕ ΠΑΟΚ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ευχαριστεί τον Ντούσαν Μπάγεβιτς για τη συνεργασία τους, ενώ στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, Γιώργος Μπατατούδης.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ