Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΕΦΕΕ
Μπροστά στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο

Στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του 18ου Πανσπουδαστικού Συνεδρίου βρίσκονται οι φοιτητικές παρατάξεις, καθώς, σύμφωνα και με τη σχετική απόφαση του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ, το Πανσπουδαστικό Συνέδριο θα ανοίξει τις πύλες του μεθαύριο, Πέμπτη, και οι εργασίες του θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 19/5, στο χώρο της Φοιτητικής Εστίας του Πολυτεχνείου (ΦΕΕΜΠ).

Οι αντιπρόσωποι στο Πανσπουδαστικό Συνέδριο θα είναι 983 και προέρχονται από τους συλλόγους όλης της Ελλάδας που έκαναν εκλογές σύμφωνα με τον κανονισμό της ΕΦΕΕ. Η Τεχνική Γραμματεία του Συνεδρίου έχει συγκληθεί και από αύριο θα ξεκινήσει να μοιράζει τις κάρτες στους αντιπροσώπους της Αθήνας, διαδικασία που θα λάβει χώρα στα γραφεία της ΕΦΕΕ (Ιπποκράτους 15), ενώ από την Πέμπτη η διανομή καρτών θα συνεχιστεί στο χώρο του Συνεδρίου, στη ΦΕΕΜΠ. Η Τεχνική Γραμματεία είναι εξαμελής και συμμετέχουν σ' αυτήν ένας εκπρόσωπος από κάθε παράταξη του απερχόμενου Κεντρικού Συμβουλίου της ΕΦΕΕ.

Βέβαια, οι συσχετισμοί του απερχόμενου ΚΣ της ΕΦΕΕ σε τίποτα δεν ανταποκρίνονται στους σημερινούς συσχετισμούς του φοιτητικού κινήματος, καθώς το προηγούμενο Πανσπουδαστικό Συνέδριο είχε πραγματοποιηθεί το 1995 κι από τότε, αν και θα έπρεπε να πραγματοποιείται κάθε δυο χρόνια, δεν έχει ξαναγίνει. Χαρακτηριστικό είναι ότι στο απερχόμενο ΚΣ της ΕΦΕΕ διαθέτουν έδρα ακόμα και κάποιες παρατάξεις που σήμερα δεν υπάρχουν, που τα τελευταία χρόνια δε συμμετέχουν στις φοιτητικές εκλογές.

Η Πανσπουδαστική ΚΣ με σταθερότητα και συνέπεια πάλεψε και παλεύει όλα αυτά τα χρόνια για την πραγματοποίηση των Πανσπουδαστικών Συνεδρίων, στοχεύοντας στην ύπαρξη μιας ΕΦΕΕ που θα βρίσκεται στο πλευρό των φοιτητών, θα αγωνίζεται για τα δικαιώματα και τις πραγματικές τους ανάγκες, θα αντιπαλεύει την αντιδραστική επίθεση της κυβέρνησης στην Ανώτατη Εκπαίδευση. Παράλληλα, η ΠΚΣ, που αυξάνει σταθερά τις δυνάμεις της τα τελευταία χρόνια, προσπαθεί μέσα από την πραγματοποίηση του Πανσπουδαστικού Συνεδρίου να αποτυπωθούν και στο ΚΣ της ΕΦΕΕ οι πραγματικοί συσχετισμοί του φοιτητικού κινήματος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ