Τρίτη 14 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΑΙΔΕΙΑ
3ο ΕΛ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ
Αναβλήθηκε η δίκη των μαθητών

Αναβλήθηκε επ' αόριστον η χτεσινή δίκη των τεσσάρων μαθητών του 3ου Ενιαίου Λυκείου Αμπελοκήπων, από το Τρίτο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών. Οι μαθητές κατηγορούνται για τη συμμετοχή τους στις μαθητικές καταλήψεις κατά το χρονικό διάστημα 8-12-2000 ως 11-12-2000.

Η σύλληψη των τεσσάρων μαθητών είχε γίνει από ασφαλίτες και αστυνομικούς την περίοδο εκείνη, οι οποίοι - προφασιζόμενοι ότι είχαν εισαγγελική απόφαση - εισέβαλαν στον προαύλιο χώρο του σχολείου, σπάζοντας το λουκέτο της πόρτας.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τέσσερις μαθητές είναι ότι ασφάλισαν με λουκέτο την κεντρική είσοδο του σχολείου και «παρέμειναν εκεί μέχρι την 12-12-2000 παρά την αντίθετη θέληση την εκφρασθείσα από τη Διευθύντρια», εμποδίζοντας συγχρόνως την είσοδο του διδακτικού προσωπικού σε αυτό και παρεμποδίζοντας την ομαλή λειτουργία του σχολείου.

Για τη δίωξη που του ασκείται, επειδή συμμετείχε στις μαθητικές κινητοποιήσεις προασπίζοντας το δικαίωμα στη μόρφωση, μας μίλησε ο Παναγιώτης Νάνος, μαθητής του 3ου ΕΛ Αμπελοκήπων: «Είναι μια πράξη τρομοκρατίας για όσους αντιστέκονται ακόμα στα σχέδια της κυβέρνησης. Μη βρίσκοντας άλλο τρόπο, περνάνε στην επίθεση δικάζοντας ουσιαστικά τα όνειρά μας, τις ιδέες μας για ένα καλύτερο αύριο. Θέλουν να καταστρέψουν το μέλλον μας για χάρη των δικών τους συμφερόντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ