Τετάρτη 24 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Νέα αποτρόπαιη δολοφονία από αστυνομικούς

Αφροαμερικανίδα που έπασχε από σχιζοφρένεια το νέο θύμα της αστυνομικής βίας

Νέο κρούσμα αστυνομικής, ρατσιστικής βίας στις ΗΠΑ καταγράφεται με τη δολοφονία της 36χρονης Αφροαμερικανίδας Σόνια Μάσεϊ στο Σπρίνκφιλντ του Ιλινόις από τα πυρά αστυνομικών που εισέβαλαν στο σπίτι της μετά τα μεσάνυχτα της 6ης Ιουλίου, έπειτα από κλήση της ίδιας στην αστυνομία για πιθανό εισβολέα.

Σύμφωνα με βίντεο από τις βιντεοκάμερες των δύο αστυνομικών που στάλθηκαν στο σπίτι της, η γυναίκα που έπασχε μάλιστα από σχιζοφρένεια φαίνεται να πυροβολείται εν ψυχρώ απ' αυτούς επειδή δεν υπάκουσε στην εντολή τους να αφήσει κάτω έναν βραστήρα που θεώρησαν «απειλή».

Η άτυχη γυναίκα όχι μόνο πυροβολείται αλλά αφήνεται να πεθάνει αβοήθητη, καθώς ο ένας από τους δύο αστυνομικούς εκτιμά πως δεν χρειάζεται να καλέσουν ασθενοφόρο.

Το υλικό του βίντεο φάνηκε να αιφνιδιάζει την οικογένεια του θύματος, καθώς αρχικά είχαν μείνει με την εντύπωση πως η 36χρονη Σόνια σκοτώθηκε από πυρά πιθανού εισβολέα στο σπίτι αντί από όπλο αστυνομικών.

Το συμβάν προστίθεται στη μακρά μαύρη λίστα αστυνομικών εν ψυχρώ επιθέσεων σε Αφροαμερικανούς, τέσσερα χρόνια μάλιστα μετά τον δολοφονικό στραγγαλισμό του Τζορτζ Φλόιντ.

Το γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα του Ιλινόις, Κουάμε Ραούλ, σε ανακοίνωση που εξέδωσε με αφορμή τη δημοσιοποίηση του βίντεο, το χαρακτηρίζει «τρομερό» και εκφράζει τη συμπάθειά του στην οικογένεια του θύματος, τονίζοντας πως το θέμα θα «βρει τον δρόμο του μέσω του ποινικού δικαστικού συστήματος».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ