Πέμπτη 25 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Με αισιοδοξία και χαμόγελα στο Παρίσι

Για τη γαλλική πρωτεύουσα αναχώρησε χθες το μεγαλύτερο μέρος της Εθνικής ομάδας που θα συμμετάσχει στους φετινούς Ολυμπιακούς Αγώνες

Με αρκετά χαμόγελα και διάχυτη αισιοδοξία για αξιόλογες εμφανίσεις στο κυνήγι της διάκρισης, αναχώρησε χθες για το Παρίσι το μεγαλύτερο μέρος της ελληνικής αποστολής που θα συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες οι οποίοι θα διεξαχθούν στη γαλλική πρωτεύουσα. Αν και ουσιαστικά η αγωνιστική δράση ξεκίνησε χθες, με αγώνες για τα ομαδικά αθλήματα της διοργάνωσης και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο και το ράγκμπι, τυπικά η αυλαία αναμένεται να ανοίξει αύριο Παρασκευή με την τελετή έναρξης (20.30 ώρα Ελλάδας).

Οσον αφορά την ελληνική παρουσία, η χώρα μας θα έχει στο Παρίσι μία από τις πλέον πολυπληθείς αποστολές στην ιστορία της παρουσίας της σε Ολυμπιακούς Αγώνες, καθώς θα βρεθούν εκεί 100 αθλητές και αθλήτριες (41 γυναίκες και 59 άνδρες), στους οποίους συγκαταλέγεται η αφρόκρεμα του ελληνικού αθλητισμού σε ατομικά και ομαδικά αθλήματα. Συνολικά η Ελλάδα θα έχει παρουσία σε 17 αθλήματα.

Το χθεσινό γκρουπ της ελληνικής αποστολής που αναχώρησε από την Αθήνα αποτελούνταν από τα μέλη των Εθνικών ομάδων πόλο ανδρών και γυναικών, τους αθλητές της Εθνικής ομάδας κολύμβησης (συγκεκριμένα είναι οι: Απόστολος Χρήστου, Στέργιος Μπίλας, Βαγγέλης Μακρυγιάννης, Δημήτρης Μάρκος, Απόστολος Παπαστάμος, Απόστολος Σίσκος, Ανδρέας Βαζαίος, Κωνσταντίνος Εγγλεζάκης, Κωνσταντίνος Στάμου, Ευάγγελος-Εφραίμ Ντούμας, Οδυσσέας Μελαδίνης, Παναγιώτης Μπολάνος, Κρίστιαν Γκολομέεφ, Αννα Ντουντουνάκη, Νόρα Δράκου και Γεωργία Δαμασιώτη) και από την καλλιτεχνική κολύμβηση την Ευαγγελία Πλατανιώτη και την Σοφία Μαλκογεώργου.

Από τη χθεσινή αναχώρηση των μελών της ελληνικής αποστολής για το Παρίσι

Eurokinissi

Από τη χθεσινή αναχώρηση των μελών της ελληνικής αποστολής για το Παρίσι
Ακόμα, πέταξαν για το Παρίσι και τα υπόλοιπα μέλη της Εθνικής στίβου, Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, Εμμανουήλ Καραλής, Αριάδνη Αδαμοπούλου και Ελένη Πόλακ, καθώς επίσης η Ελισάβετ Τελτσίδου και ο Θοδωρής Τσελίδης από το τζούντο και η Δώρα Γκουντούρα από την ξιφασκία.

Ενθουσιασμός και αισιοδοξία από τους αθλητές του στίβου

Με αρκετό ενθουσιασμό αλλά και διάχυτη την αισιοδοξία για την παρουσία τους στους Αγώνες εμφανίστηκαν κατά την αναχώρηση τα μέλη της Εθνικής ομάδα στίβου.

Σε δηλώσεις της η δις πρωταθλήτρια Ευρώπης στο βάδην Αντιγόνη Ντρισμπιώτη, εκ των σημαιοφόρων (μαζί με τον Γ. Αντετοκούνμπο) της ελληνικής ομάδας στην τελετή έναρξης, χαρακτήρισε μοναδική εμπειρία τη συμμετοχή στους Αγώνες, τόσο για την ίδια όσο και για τα υπόλοιπα μέλη της ελληνικής αποστολής, επισημαίνοντας πως η ίδια νιώθει έτοιμη ψυχολογικά και σωματικά για τη δική της συμμετοχή. «Προετοιμάστηκα όσο καλύτερα μπορούσα, έκανα όσα έπρεπε, θα προσπαθήσω να είμαι έτοιμη εκεί. Τον τραυματισμό τον έχω αφήσει πίσω μου. Η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι μια εμπειρία που θα τη ζήσουμε 100 άτομα από την Ελλάδα, είναι μια εμπειρία για την οποία προετοιμάζεσαι 4 χρόνια και στο τέλος δεν ξέρεις αν θα πας, το συναίσθημα είναι μοναδικό», τόνισε η Ελληνίδα πρωταθλήτρια.

Ενθουσιασμένος για άλλη μια συμμετοχή του σε Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε ο πρόσφατος πρωταθλητής Ευρώπης στο επί κοντώ, Εμμανουήλ Καραλής, ο οποίος θα παρουσιαστεί στο Παρίσι έχοντας παρακαταθήκη την κατάκτηση της 4ης θέσης στην προηγούμενη διοργάνωση, το 2021 στο Τόκιο. Ο νεαρός άλτης μιλώντας για τη συμμετοχή του στάθηκε στην πολύ καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται, κάτι που όπως επεσήμανε του ανεβάζει την αυτοπεποίθηση για την προσπάθεια που θα κάνει, ενώ εστίασε και στην παρουσία του κοινού στις εξέδρες (σε σχέση με τα άδεια στάδια στο Τόκιο λόγω της πανδημίας), στοιχείο που όπως είπε δίνει το δικό του στίγμα στις προσπάθειες των αθλητών.

Ετοιμη και ιδιαίτερα ενθουσιασμένη για το ντεμπούτο της σε Ολυμπιακούς Αγώνες δήλωσε και η αθλήτρια του επί κοντώ Αριάδνη Αδαμοπούλου, ενώ πίστη στις δυνατότητές της για μια καλή παρουσία στο ίδιο αγώνισμα εξέφρασε και η Ελένη Πόλακ.

Υψηλές βλέψεις για την Εθνική πόλο ανδρών

Στις υψηλές προσδοκίες με τις οποίες θα μπει στη μάχη της διάκρισης στο τουρνουά του πόλο η Εθνική ανδρών αναφέρθηκε ο ομοσπονδιακός τεχνικός Θοδωρής Βλάχος, ενώ παράλληλα επεσήμανε τη δυσκολία της προσπάθειας των διεθνών, που θα πρέπει να αντεπεξέλθουν σε αγώνες υψηλών απαιτήσεων. Η συγκέντρωση και η σωστή διαχείριση κάθε φορά θα πρέπει να αποτελέσουν τα βασικά στοιχεία της Εθνικής στην προσπάθειά της, πρόσθεσε.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Ιστορική παρουσία στο Βελιγράδι (2024-06-26 00:00:00.0)
Ελληνικές προσδοκίες με το βλέμμα στο Παρίσι (2024-06-08 00:00:00.0)
Πρεμιέρα με Τεντόγλου και Ντρισμπιώτη (2024-06-07 00:00:00.0)
Για το χάλκινο θα παλέψει η Εθνική πόλο γυναικών (2024-02-15 00:00:00.0)
Πρόκριση και ρεκόρ για την Ντρισμπιώτη (2023-02-14 00:00:00.0)
«Χρυσό» φινάλε με τις Ντρισμπιώτη και Τζένγκο (2022-08-23 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ