Τρίτη 30 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Φεστιβάλ ταινιών στο Λιδωρίκι

Ενα νέο φεστιβάλ ξεκινά στο Λιδωρίκι Φωκίδας. Ο λόγος για το 1o Lidoriki Woman's Short Film Festival, που θα γίνει από τις 2 μέχρι τις 4 Αυγούστου 2024, με προβολές 24 ταινιών που θα έχουν σκηνοθετηθεί μόνο από γυναίκες. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής Σταύρος Παρχαρίδης συνεργάστηκε με τον Γιάννη Φραγκούλη, κριτικό κινηματογράφου και θεωρητικό των παραστατικών τεχνών, υπεύθυνο για την Οργάνωση Παραγωγής και στην επιλογή των ταινιών του Φεστιβάλ, και με την Αργυρώ Λαγγουράνη, διευθύντρια του Φεστιβάλ.

Οι ταινίες που θα προβληθούν στο διαγωνιστικό τμήμα θα διεκδικήσουν τα βραβεία: Καλύτερης ταινίας, Καλύτερης σκηνοθεσίας, Καλύτερου σεναρίου, Καλύτερης μουσικής, Καλύτερης φωτογραφίας, Καλύτερου μοντάζ, Α' γυναικείου ρόλου, Α' αντρικού ρόλου και Βραβείο κοινού.

Η τελετή έναρξης θα γίνει την Παρασκευή 2 Αυγούστου και η τελετή λήξης την Κυριακή 4 Αυγούστου 2024. Οι προβολές θα γίνουν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Λιδωρικίου, ενώ στο πρόγραμμα περιλαμβάνονται παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες με μουσικό πρόγραμμα, master class κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ