Τρίτη 30 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Ο Τζόκοβιτς πήρε τον... πρόωρο τελικό

Θρίαμβος της Κούβας επί των ΗΠΑ στο μπιτς βόλεϊ. Εγραψε ιστορία η Τίτμους στην κολύμβηση

ΤΕΝΙΣ (Α): Σε μια αναμέτρηση που έμοιαζε με πρόωρο τελικό στο μονό του τένις ανδρών ο Σέρβος Νόβακ Τζόκοβιτς επικράτησε του σπουδαίου αντιπάλου του Ισπανού Ράφα Ναδάλ με 2-0 και προκρίθηκε στον επόμενο γύρο. Τα δύο κορυφαία ονόματα του χώρου (έχοντας στην κατοχή τους συνολικά 47 τρόπαια σε τουρνουά Grand Slam) άφησαν το δικό τους στίγμα στο τουρνουά, με τον Σέρβο να επικρατεί τελικά με 6-1, 6-4.

ΜΠΙΤΣ ΒΟΛΕΪ (Α): Με θρίαμβο της Κούβας επί των ΗΠΑ άνοιξε το τουρνουά μπιτς βόλεϊ των ανδρών. Το κουβανικό δίδυμο των Ντίαζ - Αλάγιο επικράτησε του αντίστοιχου των Αμερικανών Περτέν - Μπένες με 2-0 σετ (21-19, 21-18) για τον 4ο όμιλο. Στο έτερο παιχνίδι του ομίλου η Βραζιλία (Τζορτζ - Αντρέ) νίκησε με 2-0 το Μαρόκο (Αμπίχα - Ελ Γκραουί).

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ (Γ): Η Αυστραλέζα Αριαν Τίτμους κράτησε το χρυσό μετάλλιο στα 400 ελεύθερο των γυναικών αφού κυριαρχώντας στην κούρσα της διοργάνωσης (ή «του «αιώνα», όπως είχε χαρακτηριστεί) πήρε την πρωτιά με χρόνο 3.57.49, αφήνοντας δεύτερη την Καναδή Σάμερ Μάκιντος με 3.58.37 και τρίτη το σπουδαίο όνομα του αγωνίσματος Αμερικανίδα Κέιτι Λεντέκι με 4.00.86. Μάλιστα, η Τίτμους έγινε η πρώτη αθλήτρια που κατάφερε να πάρει δύο χρυσά στο αγώνισμα, μετά από σχεδόν έναν αιώνα, από την Αμερικανίδα Μάρθα Νορέλιους (1924, 1928).

ΜΠΑΣΚΕΤ (Α): Χωρίς προβλήματα, το απόλυτο φαβορί για το χρυσό στο τουρνουά του μπάσκετ, η Εθνική των ΗΠΑ, άνοιξε τους αγώνες της στη διοργάνωση επικρατώντας της Σερβίας με 110-84. Την έκπληξη της πρεμιέρας έκανε το εντυπωσιακό Νότιο Σουδάν νικώντας το Πουέρτο Ρίκο με 90-79. Τις νίκες πήραν επίσης η οικοδέσποινα Γαλλία και η πρωταθλήτρια κόσμου Γερμανία επί των Βραζιλίας με 78-68 και Ιαπωνίας με 97-77 αντίστοιχα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ