Τρίτη 30 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΟΙ ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Στο επίκεντρο μπάσκετ και κωπηλασία

Καθοριστικό ντέρμπι με την Ισπανία για την Εθνική ανδρών. Την πρόκριση στα ημιτελικά ψάχνει ο Στ. Ντούσκος στο μονό σκιφ

Eurokinissi

Στο μπάσκετ ανδρών και στην κωπηλασία επικεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού ενδιαφέροντος στη σημερινή 4η μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Ελληνικές συμμετοχές υπάρχουν ακόμα στην κολύμβηση και στην ιστιοπλοΐα ενώ τον δεύτερο αγώνα της θα δώσει η Εθνική πόλο των ανδρών.

Τη δεύτερη ευκαιρία για νίκη θα ψάξει η Εθνική μπάσκετ των ανδρών που στο πλαίσιο του 1ου ομίλου του Ολυμπιακού τουρνουά θα κοντραριστεί με την Ισπανία, σε ένα κλασικό ευρωπαϊκό ντέρμπι. Το οποίο μάλιστα λογίζεται και ως ιδιαίτερα καθοριστικό για τις ελπίδες πρόκρισης τόσο για την Εθνική όσο και για τους Ιβηρες μετά τις ήττες τους στην πρεμιέρα (από Καναδά και Αυστραλία αντίστοιχα). Στο άλλο ματς του ομίλου οι νικήτριες της 1ης αγωνιστικής Καναδάς και Αυστραλία θα κοντραριστούν σε ένα ματς που ίσως κρίνει την πρωτιά στον όμιλο.

Στην κωπηλασία ο Στέφανος Ντούσκος, αγωνιζόμενος στα προημιτελικά του μονού σκιφ, θα επιδιώξει την πρόκριση στα ημιτελικά θέλοντας να μείνει σε... ρότα υπεράσπισης του χρυσού μεταλλίου στο αγώνισμα από τη διοργάνωση του Τόκιο. Ο Ελληνας πρωταθλητής προκρίθηκε από τα προκριματικά ως 2ος στη σειρά του με χρόνο 7.01.79 πίσω από τον Νεοζηλανδό Μάκιντος.

Στο πόλο των ανδρών ανεβαίνει ο πήχης της δυσκολίας για την Εθνική, που καλείται να αντιμετωπίσει το Μαυροβούνιο για τη 2η αγωνιστική του ομίλου. Η Εθνική, με εφαλτήριο την ευρεία νίκη στην πρεμιέρα επί της Ρουμανίας, θα επιδιώξει να διπλασιάσει τις επιτυχίες βάζοντας βάσεις για την πρόκριση.

Στην κολύμβηση στη μάχη των προκριματικών θα ριχτεί η ελληνική ομάδα στα 4x200 ελεύθερο των ανδρών, αποτελούμενη από τους Δ. Μάρκο - Κ. Εγγλεζάκη - Κ. Στάμο - Α. Βαζαίο.

Στην ιστιοπλοΐα τις προσπάθειές του θα συνεχίσει ο Βύρων Κοκκαλάνης στην τρίτη μέρα του προγράμματος στην κατηγορία iQFoil των ανδρών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ