Τρίτη 30 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Σε δίκη ο ιερέας ιδρυτής της «Κιβωτού»

Στον «δρόμο» που οδηγεί στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας για το κακούργημα της κατάχρησης ανηλίκων σε ασέλγεια, «οδηγούν» οι δικαστές του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών της Αθήνας τον ιερέα Αντώνη Παπανικολάου, ιδρυτή της προβεβλημένης ΜΚΟ «Κιβωτός του Κόσμου» με βραβεύσεις και «τηλεμαραθωνίους».

Οι δικαστές, με βούλευμά τους, ακολουθώντας την εισαγγελική πρόταση, αποφάσισαν την παραπομπή σε δίκη του κατηγορούμενου μετά τις καταγγελίες ενός 19χρονου, ο οποίος ήταν στο παρελθόν τρόφιμος σε δομή, και ενός 15χρονου, που συνεχίζει να φιλοξενείται στην «Κιβωτό του Κόσμου».

Οι πράξεις που του αποδίδονται φέρεται να τελέστηκαν από το 2020 έως το 2022 σε δομές της οργάνωσης στη Χίο, στην Πωγωνιανή, στον Βόλο, στην Καλαμάτα και στην Αθήνα.

Παράλληλα, σε εξέλιξη βρίσκεται η δίκη του ιδρυτή της «Κιβωτού» για μία σειρά από πλημμεληματικές πράξεις σε βάρος φιλοξενουμένων, με τον ίδιο να φέρεται ως ηθικός αυτουργός, ενώ εν εξελίξει βρίσκεται και η διαδικασία για τα οικονομικά ζητήματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ