Τετάρτη 31 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΣΗΜΕΡΙΝΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ
Σε ρότα για τελικό τα ... κουπιά

Τρία ελληνικά πληρώματα μετέχουν σήμερα στα ημιτελικά της κωπηλασίας / Προσδοκίες διάκρισης από την Ε. Τελτσίδου στο τζούντο / Αντίδραση ψάχνει η Εθνική γυναικών στο πόλο

Την πρόκριση στον τελικό της δίκωπου ψάχνει σήμερα το ελληνικό πλήρωμα των Χ. Μπούρμπου - Ε. Αναστασιάδου

Eurokinissi

Την πρόκριση στον τελικό της δίκωπου ψάχνει σήμερα το ελληνικό πλήρωμα των Χ. Μπούρμπου - Ε. Αναστασιάδου
Η προσπάθεια των τριών πληρωμάτων στην κωπηλασία να βρεθούν στους τελικούς των αγωνισμάτων τους αλλά και της Ελισάβετ Τελτσίδου στην κατηγορία των 70 κ. του τζούντο, με αρκετές προσδοκίες για διάκριση, συγκεντρώνουν μεγάλο ενδιαφέρον στις σημερινές ελληνικές συμμετοχές στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Στο πρόγραμμα υπάρχουν ακόμα ο δεύτερος αγώνας της Εθνικής γυναικών στο πόλο αλλά και οι συμμετοχές σε κολύμβηση, τζούντο και πινγκ πονγκ.

Στην κωπηλασία τρία ελληνικά πληρώματα θα μετάσχουν στους ημιτελικούς των αγωνισμάτων τους διεκδικώντας την πρόκριση στον τελικό. Συγκεκριμένα, στη δίκωπο των γυναικών το «παρών» θα δώσει το δίδυμο των Χριστίνας Μπούρμπου - Ευαγγελίας Αναστασιάδου, που θα μετάσχουν στον πρώτο ημιτελικό. Το επίσης γυναικείο δίδυμο των Ζωής Φίτσιου - Μιλένας Κοντού θα μετάσχει στον ένα ημιτελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών. Ενώ στο αντίστοιχο αγώνισμα των ανδρών θα μετάσχουν οι Αντώνης Παπακωνσταντίνου - Πέτρος Γκαϊδατζής.

Στο πόλο θέλοντας να ρεφάρει τη βαριά ήττα από τις ΗΠΑ στην πρεμιέρα του ομίλου, η Εθνική γυναικών θα κοντραριστεί με την Ισπανία για τη 2η αγωνιστική. Το ελληνικό συγκρότημα, απέναντι στις Ισπανίδες, που μετρούν ήδη 2 νίκες στα 2 παιχνίδια, θέλουν τη νίκη προκειμένου να διατηρήσουν τις ελπίδες πρόκρισης. Στο άλλο ματς του ομίλου η Ιταλία θα αντιμετωπίσει τις ΗΠΑ.

Στο πινγκ πονγκ, με τον ...αέρα της εντυπωσιακής νίκης στην πρεμιέρα του τουρνουά, ο πολύπειρος Παναγιώτης Γκιώνης στους 6ους Ολυμπιακούς Αγώνες της καριέρας του, θα αγωνιστεί στον γύρο των «16» κόντρα στον Αμερικανό Κανάν Τζα με στόχο να κάνει την υπέρβαση και να βρεθεί στα προημιτελικά.

Στην κολύμβηση, ο Απόστολος Χρήστου με εφαλτήριο την πολύ καλή παρουσία του στον τελικό των 100 μ. ύπτιο, με την ιστορική 4η θέση για την ελληνική κολύμβηση, θα μετάσχει στα προκριματικά των 200 μ. ύπτιο, όπως επίσης και ο Απόστολος Σίσκος. Η Γεωργία Δαμασιώτη θα ριχτεί στη μάχη των προκριματικών στα 200 μ. πεταλούδα.

Πρεμιέρα στις ελληνικές συμμετοχές θα υπάρχει και στο αγώνισμα του τζούντο, με την Ελισάβετ Τελτσίδου να μετέχει στον 1ο γύρο της κατηγορίας των 70 κ., ενώ θα ακολουθήσει και η συμμετοχή του Θόδωρου Τσελίδη στον 1ο γύρο της κατηγορίας των 90 κ.

Με τον καιρό να έχει επιφέρει αρκετά προβλήματα στις προσπάθειες των αθλητών της ιστιοπλοΐας, ο Βύρων Κοκκαλάνης θα δώσει συνέχεια στην παρουσία του στο τουρνουά αγωνιζόμενος την 4η μέρα του προγράμματος για την κατηγορία σκαφών iQFoil.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ