Τετάρτη 31 Ιούλη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
Ορθια και βλέπει πρόκριση η Eθνική ανδρών πόλο

Στα ημιτελικά του μονού σκιφ προκρίθηκε ο Στ. Ντούσκος /Νέα ήττα για την Εθνική μπάσκετ

Η σημαντική νίκη της Εθνικής ανδρών του πόλο επί του Μαυροβουνίου που έκανε το 2/2 στον όμιλό της και η σπουδαία πρόκριση του Στέφανου Ντούσκου στα ημιτελικά του μονού σκιφ της κωπηλασίας ξεχώρισαν από τις ελληνικές συμμετοχές στην χτεσινή μέρα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αντίθετα τη δεύτερη ήττα της γνώρισε η Εθνική ανδρών του μπάσκετ, διατηρώντας ωστόσο ακόμα ελπίδες πρόκρισης, ενώ η Μαρία Σάκκαρη αποκλείστηκε από τη συνέχεια του τένις.

ΠΟΛΟ: Μίλησε στο τέλος η Εθνική

Σε τροχιά πρόκρισης στην επόμενη φάση του ολυμπιακού τουρνουά πόλο έμεινε χτες η Εθνική ανδρών νικώντας το Μαυροβούνιο με 17-16 στα πέναλτι (κ.α. 12-12) για την 2η αγωνιστική του ομίλου. Σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς η Εθνική αντιμετωπίζοντας προβλήματα στην άμυνα είδε τους αντιπάλους της να έχουν τα ηνία στο σκορ στη μεγαλύτερη διάρκεια. Ωστόσο οι Ελληνες διεθνείς με αντεπίθεση διαρκείας στην επανάληψη και κυρίως με σπουδαία εμφάνιση στο 4ο δεκάλεπτο κατάφεραν να αλλάξουν το σκηνικό και μάλιστα να κρατούν και τη νίκη στα χέρια τους στα τελευταία δευτερόλεπτα όταν και προηγήθηκαν με 12-11 πριν το Μαυροβούνιο απαντήσει 2 δευτερόλεπτα πριν το τέλος. Η απόλυτη ευστοχία των Ελλήνων διεθνών στα πέναλτι (5/5) αλλά και μια καθοριστική απόκρουση του Ζερδεβά στο πρώτο χτύπημα των Μαυροβούνιων διαμόρφωσαν το αποτέλεσμα.

Η νίκη επί του Μαυροβουνίου κρατάει την Εθνική πόλο σε τροχιά πρόκρισης

Eurokinissi

Η νίκη επί του Μαυροβουνίου κρατάει την Εθνική πόλο σε τροχιά πρόκρισης
Η βαθμολογία: Ιταλία 6, ΕΛΛΑΔΑ 5, ΗΠΑ 3, Κροατία 3, Μαυροβούνιο 1, Ρουμανία 0.

ΜΠΑΣΚΕΤ: Νέα ήττα αλλά ελπίζει η Εθνική

Στο μπάσκετ η Ισπανία αποδείχθηκε για μια ακόμη φορά σε διεθνή διοργάνωση ανυπέρβλητο εμπόδιο για την Εθνική ανδρών. Ετσι γνώρισε την ήττα από τους Ιβηρες με 84-77 για την 2η αγωνιστική του ομίλου της στο ολυμπιακό τουρνουά δυσκολεύοντας τον στόχο της πρόκρισης. Ωστόσο η Εθνική διατηρεί ελπίδες ειδικά μετά τη χτεσινή νίκη του Καναδά επί της Αυστραλίας με 93-83 στο έτερο ματς του ομίλου. Σε μια επανάληψη της εικόνας της πρεμιέρας απέναντι στον Καναδά η Εθνική είχε και πάλι ένα κακό πρώτο μέρος (ειδικά την 2η περίοδο) με αρκετά προβλήματα στην άμυνα και έλλειψη λύσεων στην επίθεση. Ετσι οι Ισπανοί με όπλο τα 3ποντα πήραν σημαντικό προβάδισμα μέχρι το ημίχρονο (49-35). Στο δεύτερο μέρος η βελτίωση της ελληνικής άμυνας αλλά και έξτρα λύσεις στην επίθεση - πλην του και χτες κορυφαίου Γ. Αντετοκούνμπο (27 π.) - με καθοριστικά σουτ από τους Τολιόπουλο και Παπανικολάου έφεραν ανατροπή του σκηνικού με την Εθνική να ισοφαρίζει σε 71-71 στην τέταρτη περίοδο. Στα τελευταία κρίσιμα λεπτά τα μακρινά σουτ (καθοριστικοί οι Ερνανγκόμεθ, Φερνάντεθ) έδωσαν ξανά τις λύσεις για τους Ισπανούς την ώρα που η ελληνική ομάδα υστέρησε σε δυο επιθέσεις.

  • Η βαθμολογία του ομίλου: Καναδάς 4, Αυστραλία 3, Ισπανία 3, ΕΛΛΑΔΑ 0.
ΤΕΝΙΣ: Λύγισε η Μ. Σάκκαρη

Με εμφανή τα σημάδια της κούρασης από τις συνεχιζόμενες υποχρεώσεις η Μαρία Σάκκαρη δεν κατάφερε να προκριθεί στα προημιτελικά του γυναικείου τουρνουά στο μονό του τένις. Η Ελληνίδα αθλήτρια στα πλαίσια του 3ου γύρου γνώρισε χτες την ήττα με 2-1 (6-4, 7-6, 4-6) σετ από την Ουκρανή που έκανε ανατροπή από το εις βάρος της 1-0 σετ.

ΚΟΛΥΜΒΗΣΗ: Δεν τα κατάφερε η ελληνική τετράδα

Παρά την καλή προσπάθεια η ομάδα στα 4x200 ελεύθερο των ανδρών δεν κατάφερε τελικά να προκριθεί στα ημιτελικά του αγωνίσματος. Στα προκριματικά η ελληνική τετράδα αποτελούμενη από τους Μάρκο - Εγγλεζάκη - Στάμου - Βαζαίο έκανε αξιόλογη προσπάθεια πλησιάζοντας μάλιστα σε χρόνο και το πανελλήνιο ρεκόρ (7.09.60), ωστόσο έμειναν στην 11η θέση της συνολικής κατάταξης.

ΙΣΤΙΟΠΛΟΪΑ: Ανεβαίνει ο Κοκκαλάνης

Παρά τα... τερτίπια του καιρού που δυσκολεύουν αρκετά τους αγώνες ιστιοπλοΐας ο Βύρωνας Κοκκαλάνης κατάφερε να βρεθεί στην 16η θέση της γενικής κατάταξης έχοντας 64 β. ποινής μετά την διεξαγωγή έξι ιστιοδρομιών του προγράμματος. Κατά τις κούρσες της χτεσινής μέρας ο Ελληνας ιστιοπλόος είχε ως καλύτερη θέση την 8η στην δεύτερη κούρσα ενώ τερμάτισε επίσης 18ος (1η), 15ος (3η), 25ος (4η), 20ός (6η), διέγραψε δε και μια ιστιοδρομία.

ΞΙΦΑΣΚΙΑ: Επιστολή διαμαρτυρίας για τη διαιτησία στον αγώνα της Δ. Γκουντούρα

Το αρχηγείο της ελληνικής αποστολής στο Παρίσι έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στη Διεθνή Ομοσπονδία Ξιφασκίας για τη διαιτησία στον αγώνα της Δώρας Γκουντούρα, η οποία κοινοποιήθηκε και στη Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή. Σημειώνεται πως η Ελληνίδα ξιφομάχος αποκλείστηκε στα προημιτελικά της σπάθης μετά την ήττα της από την Γαλλίδα Μπρουνέ, με την ελληνική πλευρά ωστόσο να εκφράζει σφοδρά παράπονα για τη διαιτησία του αγώνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ