Πέμπτη 1 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΚΙΛΚΙΣ
Τέσσερις φωτιές στην ευρύτερη περιοχή

Τέσσερις πυρκαγιές σε σχετικά μικρή χρονική απόσταση μεταξύ τους εκδηλώθηκαν την Τρίτη στον δήμο Παιονίας στην ΠΕ Κιλκίς, προκαλώντας ερωτήματα.

Η πιο μεγάλη είναι η φωτιά στο Πευκοδάσος Κιλκίς, που ξέσπασε το βράδυ της Τρίτης, και ενώ χτες το πρωί βρισκόταν σε ύφεση, το μεσημέρι αναζωπυρώθηκε. Η φωτιά έκαιγε έξω από τον οικισμό, σε περιοχή κοντά σε στρατόπεδο, όπου τριγύρω βρίσκονται εγκαταστάσεις με φωτοβολταϊκά και εγκαταλειμμένοι βιομηχανικοί χώροι. Σε κοντινή απόσταση βρίσκονται επίσης και δεξαμενές καυσίμων.

Η φωτιά μαινόταν μέχρι αργά χτες, χωρίς να απειλεί κατοικημένη περιοχή. Εξαιτίας της φωτιάς διακόπηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική οδό Θεσσαλονίκης - Ευζώνων, από το Πολύκαστρο έως το Πευκόδασος και στις δύο κατευθύνσεις.

Την Τρίτη, η φωτιά που εκδηλώθηκε σε χαμηλή βλάστηση στις Μουριές του Κιλκίς και απειλούσε την περιοχή Χίλια Δένδρα, με τις αιωνόβιες βελανιδιές, τέθηκε υπό έλεγχο. Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά φέρεται να ήταν «εισαγόμενη» από τα μέτωπα που μαίνονται στην περιοχή των Σκοπίων.

Η φωτιά που εκδηλώθηκε σε απόσταση αναπνοής από τη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, σε γεωργικές εκτάσεις, ελέγχθηκε αφού προηγούμενα έκανε στάχτη δύο οικήματα κτηνοτρόφων.

Γρήγορα ελέγχθηκε και η φωτιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Σουλτογιαννέικα, καίγοντας χαμηλή βλάστηση.

ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ: Καλεί τον λαό σε εγρήγορση

Η ΤΕ Κιλκίς του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της αναδεικνύει τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και σχεδιασμό, απαιτεί συγκεκριμένα μέτρα και καλεί τον λαό της περιοχής, κόντρα στον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, να επαγρυπνεί και να κάνει πράξη το σύνθημα «μόνο ο λαός σώζει τον λαό», αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες για την προστασία της ζωής και του περιβάλλοντος.

Μεταξύ άλλων αναφέρει: «Οι πυρκαγιές των τελευταίων ημερών στην ευρύτερη περιοχή του Κιλκίς και οι αναζωπυρώσεις τους, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες των πυροσβεστών που επιχειρούν, στους οποίους εκφράζουμε την αμέριστη στήριξή μας, επιβεβαιώνουν στην πράξη αυτό που όλοι γνωρίζουμε. Παρά τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης ότι ο κρατικός μηχανισμός λειτουργεί άψογα, βγάζουν μάτι οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και τεχνικά μέσα, καθώς και η έλλειψη ουσιαστικού σχεδιασμού.

Απαιτούμε, έστω και την ύστατη στιγμή, να ενισχυθούν όλα τα μέτρα πρόληψης για την εκδήλωση πυρκαγιών και να στηριχθούν ουσιαστικά οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Κιλκίς, Γουμένισσας και ο σταθμός στη ΒΙΠΕ Σταυροχωρίου, με όλο το απαραίτητο προσωπικό. Να ενταθεί η επιτήρηση των περιοχών που επλήγησαν, ώστε να μην υπάρξουν αναζωπυρώσεις τις επόμενες μέρες, καθώς και κρίσιμων υποδομών όπως στη ΒΙΠΕ Κιλκίς για την αποτροπή βιομηχανικού ατυχήματος. Να ληφθούν άμεσα μέτρα για να μην υπάρξουν προβλήματα με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση της ευρύτερης περιοχής. Αμεσα να καταγραφούν όλες οι ζημιές και να υπάρξει προγραμματισμός για την πλήρη αποζημίωση των πληγέντων».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ