Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
«Πειραματικός» Αδειος Χώρος

«Μικρές ανόητες αμαρτίες» στον «Αδειο Χώρο» του Εθνικού
«Μικρές ανόητες αμαρτίες» στον «Αδειο Χώρο» του Εθνικού
Μέχρι τις 14 Ιούνη ο «Αδειος Χώρος» της Πειραματικής Σκηνής του Εθνικού Θεάτρου φιλοξενεί νέες θεατρικές ομάδες. Παράλληλα, στο φουαγιέ λειτουργεί (μέχρι 31/5) έκθεση σκηνογραφικών μακετών είκοσι νέων σκηνογράφων: Ασημίνα Δημητρολοπούλου, Κωνσταντίνος Ζαμάνης, Αντώνης Βολανάκης, Μάριον Ιγγλέση, Μαρία Κονομή, Κωνσταντίνα Κορφιάτη, Φλώρα Κουτσουμάνη, Χριστίνα Κωστέα, Βαλεντίνο Μαρέγκο, Λένια Οικονόμου, Ειρήνη Σαριμούτσου, Γιώργος Χατζηνικολάου, Μαγιού Τρικεριώτη, Αλέξανδρος Κόκκινος, Μαργαρίτα Σταυράκη, Ανδρέας Σκούρτης, Χάρης Καυκαρίδης, Κατερίνα - Χριστίνα Μανωλάκου, Φωτεινή Γεωργίου, Ναταλία Παπαπέτρου.

Από 15-18/5, η ομάδα «Δωδέκατη Νύχτα» παρουσιάζει τις «Μικρές ανόητες αμαρτίες», τρεις αμερικάνικες ιστορίες βασισμένες σε διηγήματα του Ρέιμοντ Κάρβερ, τρία μικρά δράματα, σύγχρονα και αινιγματικά. Πίσω από την καθημερινότητα ελλοχεύουν ο κίνδυνος, ο φόβος, οι εύθραυστες ισορροπίες. Μετάφραση, διασκευή, σκηνοθεσία Αύρας Σιδηροπούλου.

Το έργο του Πέτερ Χάντκε «Την ώρα που δε γνωρίζαμε τίποτα ο ένας για τον άλλο» παρουσιάζει (21-24/5) το Θεατρικό Εργαστήρι Δήμου Αλίμου «Παρά θιν' αλός». Εργο «ανοιχτό», κατάλληλο για αυτοσχεδιασμό, μουσική, κίνηση. Μετάφραση Κατερίνας Γεωργάτου, σκηνοθεσία Βαρβάρας Δούκα.

Από τις 27-30/5, η ομάδα «Πρώτες ύλες», παρουσιάζει τους «Εξορίστους» του Τζέιμς Τζόις. Το έργο ξεπερνά την πραγματικότητα και αποκαλύπτει το κρυπτόν του λόγου, τη σκοτεινή πλευρά του ορατού. Μετάφραση Μαίρης Βοσταντζή, σκηνοθεσία Χρίστου Λύγκα.

Το έργο του Ντάριο Φο «Οι αρχάγγελοι δεν παίζουν φλίπερ» θα παρουσιάσει (1,2/6) η εταιρία «ΘΕΑΤΟ», σε μετάφραση της ομάδας και σκηνοθεσία Βαλεντίνας Παπαδημητράκη. Πρόκειται για έντονη σάτιρα για την πολιτική, την εκκλησία και την κοινή ηθική, που συνεχώς βαραίνουν την καθημερινότητά μας.

Το έργο Γκιγιόμ Απολινέρ «Οι μαστοί του Τειρεσία», ένα «δίπρακτο σουρεαλιστικό δράμα» του «θεμελιωτή» του μοντερνισμού, θα παρουσιάσει (5-8/6) η Θεατρική Ομάδα «Είσοδος Κινδύνου», σε μετάφραση Αρη Σφακιανάκη, σκηνοθεσία Ελενας Τιμπλαλέξη. Το έργο γράφτηκε στα χρόνια 1903-1916, «αποτυπώνοντας» εμπειρίες από τον Α' Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το έργο του Σωτήρη Δημητρίου «Εις το ρεύμα της ζωής τους» παρουσιάζει (11-14/6) η Εταιρεία Θεάτρου «Δυτικά της Πόλης», σε σκηνοθεσία Τάκη Τζαμαργιά. Η παράσταση βασίζεται σε διηγήματα του Σωτήρη Δημητρίου και φωτίζει καθημερινούς «ήρωες» που αποκτούν ποιητικές διαστάσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ