Τετάρτη 7 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 9
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖOΜΕΝΩΝ ΣΤΗ HQF ΕΥΒΟΙΑΣ
Βγαίνει πιο δυνατό από τις πολυήμερες κινητοποιήσεις

Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων
Τη μεγάλη συμμετοχή των εργαζομένων στις κινητοποιήσεις που οργανώθηκαν μέσα στον Ιούλη, με βασικό αίτημα αυξήσεις στους μισθούς, χαιρετίζει το Σωματείο Εργαζομένων στη «Hellenic Quality Foods» (HQF - ΜΙΜΙΚΟΣ) Εύβοιας. Στη διάρκεια 3 και πλέον βδομάδων οργανώθηκαν 4ωρες στάσεις εργασίας, 24ωρες και 48ωρες απεργίες, όπως και άλλες πολύμορφες κινητοποιήσεις.

Με τη συμμετοχή συνδικαλιστών από την Ομοσπονδία, το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και το κλαδικό συνδικάτο, το ΔΣ του Σωματείου συνεδρίασε την περασμένη Κυριακή και στη συνέχεια εξέδωσε ανακοίνωση, στην οποία σημειώνει μεταξύ άλλων: «Δώσαμε έναν μεγάλο αγώνα για να ζήσουμε καλύτερα, τον μεγαλύτερο ως σήμερα που έχει γίνει στη HQF-ΜΙΜΙΚΟΣ των επιχειρήσεων Φιλίππου, μετά από χρόνια μισθολογικής στασιμότητας. Αυτός είναι ο μοναδικός δρόμος για να δούμε καλύτερες μέρες!».

Οπως εξηγεί το Σωματείο, οι εργαζόμενοι βγαίνουν πιο έμπειροι και πιο αποφασισμένοι από τη μάχη που έδωσαν. Ανάμεσα στα στοιχεία που ξεχώρισαν στη διάρκεια των κινητοποιήσεων, είναι η συλλογική συζήτηση στις συνεδριάσεις του ΔΣ και στις Γενικές Συνελεύσεις, με τη συμμετοχή περισσότερων εργαζομένων.

«Είδαμε συναδέλφους που μας αντιμετώπιζαν διστακτικά πριν από την κινητοποίηση να γινόμαστε μια γροθιά μαζί τους για να μπορέσουμε να πετύχουμε τους κοινούς μας στόχους. Είδαμε και δείξαμε τη μεγάλη δύναμη που έχουμε όταν ενωμένοι διεκδικούμε καλύτερες μέρες», αναφέρει το Σωματείο.

Επισημαίνει ακόμα τη σημασία της συμπόρευσης με τα σωματεία που δραστηριοποιούνται σε άλλες επιχειρήσεις συμφερόντων Φιλίππου, καθώς και σε πτηνοτροφικές επιχειρήσεις άλλων εργοδοτών, τη σταθερή επαφή με το Εργατικό Κέντρο Εύβοιας και την Ομοσπονδία, την αλληλεγγύη από σωματεία της περιοχής.

«Βγαίνουμε πιο δυνατοί, με μεγαλύτερη εμπειρία, γνώση, με περισσότερα μέλη στο Σωματείο μας, πιο ενωμένοι από ποτέ, παρά τις συνεχείς προσπάθειες της εταιρείας να μας διασπάσει! Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με περισσότερα εφόδια», καταλήγει το Σωματείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ