Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ
Μαζικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις

Από τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο Λονδίνο

Copyright 2024 The Associated

Από τη μεγάλη αντιφασιστική διαδήλωση στο Λονδίνο
Μαζικές αντιρατσιστικές διαδηλώσεις οργανώθηκαν το βράδυ της Τετάρτης σε όλη τη Βρετανία, έξω από λατρευτικούς χώρους, κατοικίες και δομές μεταναστών, που είχαν περιγραφεί ως στόχοι επιθέσεων εκείνη τη μέρα από ακροδεξιές - φασιστικές ομάδες.

Στις συγκεντρώσεις καλούσαν εργατικά σωματεία και οργανώσεις, ενώ συμμετείχαν κοινότητες μεταναστών και απλοί κάτοικοι που πήγαν να υπερασπιστούν τους μετανάστες, πρόσφυγες γείτονές τους, παρά την τρομοκρατία και το κλίμα φόβου που είχε επικρατήσει τις προηγούμενες μέρες.

Από το πρωί, προχτές, πάνω από 6.000 αστυνομικοί ήταν «επί ποδός», ενώ σε πολλές πόλεις επικρατούσαν συνθήκες «lockdown».

Στο βορειοανατολικό Λονδίνο, στο Γουόλθαμστοου το κέντρο μετανάστευσης ήταν εξολοκλήρου σφραγισμένο με σανίδες και περικυκλωμένο από χιλιάδες διαδηλωτές, αποτρέποντας μια επίθεση που είχε προαναγγελθεί στο διαδίκτυο.

Στο Μπέρμιγχαμ (κεντρική Αγγλία), διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν μπροστά από ένα κέντρο αρωγής στους μετανάστες. Σε βίντεο του Γαλλικού Πρακτορείου ακούγονται από τη συγκέντρωση συνθήματα όπως «Να το πούμε δυνατά και καθαρά, οι πρόσφυγες είναι ευπρόσδεκτοι εδώ».

Στο Μπράιτον, χιλιάδες διαδήλωσαν υπέρ των μεταναστών και προσφύγων. Συγκεντρώσεις πραγματοποιήθηκαν στο Μπρίστολ, στο Λίβερπουλ κοντά σε ένα κτίριο μιας ένωσης αρωγής αιτούντων άσυλο, στο Σέφιλντ, στο Νιούκαστλ και την Οξφόρδη.

Στο μεταξύ, χτες ξεκίνησαν και οι δίκες - εξπρές που αποφάσισε η κυβέρνηση των Εργατικών, για την καταδίκη των συμμετεχόντων στις επιθέσεις, με ποινές όπως 2 χρόνια φυλάκισης. Περισσότερα από 400 άτομα έχουν συλληφθεί από την αρχή των συγκρούσεων, την περασμένη βδομάδα, ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε περισσότερα από 120 άτομα, σύμφωνα με την εισαγγελία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ