Παρασκευή 9 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
Μπάχαλο με την ανοιχτή κολύμβηση

Τα σοβαρά προβλήματα στα νερά του Σηκουάνα κρατούσαν στον ...αέρα μέχρι το ξημέρωμα χτες τη διεξαγωγή των 10 χλμ. γυναικών

Το σοβαρό πρόβλημα με τη μόλυνση των νερών στον ποταμό Σηκουάνα, που παρά το σχεδόν 1,5 δισ. ευρώ που δαπανήθηκε από τον προϋπολογισμό των Ολυμπιακών Αγώνων, δεν κατάφερε να λυθεί, αλλά και η επιμονή των Γάλλων διοργανωτών να εμμένουν στη χρήση του ποταμού για αθλητικές δραστηριότητες συνεχίζουν να προκαλούν προβλήματα και μπάχαλο στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων. Αλλά και σοβαρές ανησυχίες σε αθλητές και προπονητές. Ανησυχίες που μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις επιβεβαιώθηκαν μετά τα προβλήματα στην υγεία τους που εμφάνισαν αθλητές και αθλήτριες του τριάθλου, που διεξάχθηκε μετά από δυο αναβολές στον Σηκουάνα.

Με την κατάσταση να μη βελτιώνεται αφού η ποιότητα των νερών δεν έχει βελτιωθεί, νέα προβλήματα προκλήθηκαν χτες με τη διεξαγωγή του αγωνίσματος της κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα (OPEN Water) στα 10 χλμ. των γυναικών. Είναι χαρακτηριστικό ότι η προγραμματισμένη πραγματοποίηση του αγώνα χτες το πρωί παρέμενε ανοιχτή μέχρι την τελευταία στιγμή. Με την τελική απόφαση να έρχεται τα ξημερώματα της ίδιας μέρας (05.00 ώρα Γαλλίας). Μάλιστα κατά τη διάρκεια των προσπαθειών των αθλητριών μέσω της τηλεοπτικής εικόνας δεν ήταν λίγα τα σημεία εκείνα όπου γινόταν εμφανής η κακή ποιότητα των νερών του ποταμού.

Τελικά ο αγώνας ολοκληρώθηκε με την πρώτη θέση και το χρυσό μετάλλιο να κατακτά η Ολλανδή Σάρον Φαν Ρούβεντααλ σε 2.03.34, που έφθασε τα τρία Ολυμπιακά μετάλλια στο αγώνισμα στην καριέρα της μετά από αυτά του 2016 στο Ρίο και του 2021 στο Τόκιο.


Associated Press

Στη δεύτερη θέση τερμάτισε η Αυστραλή Μοέσα Τζόνσον, σε 2.03.39, ενώ χάλκινη ήταν η Ιταλίδα Γκινέρβα Ταντεούτσι που τερμάτισε σε 2.03.42.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ