Τετάρτη 15 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Χωρίς προσλήψεις το πρόγραμμα «Αργώ»

Επίκαιρη Ερώτηση του βουλευτή του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδη

Προβλήματα στην ομαλή λειτουργία του, στην ανάπτυξη νέων θεραπευτικών προγραμμάτων και στην αύξηση των «θέσεων θεραπείας», κυρίως λόγω της τραγικής έλλειψης κατάλληλου προσωπικού, αντιμετωπίζει το Εναλλακτικό Πρόγραμμα «Αργώ» του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης για εξαρτημένα άτομα.

Τα προβλήματα αυτά έφερε στη Βουλή ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Χουρμουζιάδης, με Επίκαιρη Ερώτησή του προς τον υπουργό Υγείας - Πρόνοιας Αλ. Παπαδόπουλο.

Το «ΑΡΓΩ», που λειτουργεί από το 1998, τονίζει ο βουλευτής, παρέχει μια εναλλακτική λύση στα εξαρτημένα άτομα, διατηρεί τα άτομα αυτά στην παραγωγική - λειτουργική διαδικασία μειώνοντας το εύρος της περιθωριοποίησης και λειτουργεί με ελάχιστο κόστος. Τόσο το «ΑΡΓΩ», όσο και το Πρόγραμμα Πρωτογενούς Πρόληψης, που εφαρμόζει, έχουν επιλεγεί να εισαχθούν στην Ευρωπαϊκή Ηλεκτρονική Βάση του Ευρωπαϊκού Κέντρου Παρακολούθησης των Ναρκωτικών και της Τοξικομανίας.

Ο Γ. Χουρμουζιάδης τονίζει ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει το θεραπευτικό πρόγραμμα θα μπορούσαν να είχαν αντιμετωπιστεί αν οι θέσεις για τα Τμήματα Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης είχαν προκηρυχτεί «κατ' εξαίρεση». Αντίθετα όμως η κυβέρνηση τις ενέταξε στο σύνολο των 160 θέσεων που ενέκρινε το υπουργείο Υγείας - Πρόνοιας για ανάλογα προγράμματα σε όλη τη χώρα.

Κατόπιν αυτών ο βουλευτής του ΚΚΕ, ερωτά τον υπουργό Υγείας αν προτίθεται να προχωρήσει το γρηγορότερο στην τυπική «κατ' εξαίρεση προκήρυξη» των θέσεων των Τμημάτων Απεξάρτησης του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ