Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ
Διεκδικούν την επαναπρόσληψη όλων των σχολικών καθαριστριών

Την επαναπρόσληψη των 29 σχολικών καθαριστριών από τον δήμο συνεχίζει να διεκδικεί το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Λυκόβρυσης - Πεύκης. Η δημοτική αρχή αποφάσισε να επαναπροσλάβει μόνο τις 14 από τις 29 εργαζόμενες για τη νέα σχολική χρονιά, οδηγώντας τις υπόλοιπες 15 στην ανεργία.

Αντιδρώντας, το Σωματείο, μαζί με το Συνδικάτο ΟΤΑ, εργαζόμενους, εκπαιδευτικούς και γονείς, οργάνωσε μαζική παρέμβαση, αναγκάζοντας τη δημοτική αρχή να φέρει το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ωστόσο, στη συνεδρίαση που ορίστηκε για τις 9 Αυγούστου, φρόντισε να μην υπάρχει απαρτία, προκειμένου να ολοκληρώσει ανενόχλητη τον σχεδιασμό για απολύσεις.

«Δύσκολο πράγμα να κοιτάς στα μάτια 15 γυναίκες του μόχθου και τις οικογένειές τους και να τις απολύεις. Πιο εύκολο να γίνεις κολπατζής, να κρύβεσαι πίσω από το δάχτυλό σου και να παίζεις τη ζαριά ότι η προπαγάνδα σου θα πιάσει τόπο, όλοι οι άλλοι θα κουραστούν, το θέμα θα ξεχαστεί», σχολιάζει το Σωματείο. «Το θέμα, ό,τι και αν σκαρφιστούν, θα συζητηθεί και στο Δημοτικό Συμβούλιο, θέση θα πάρουν όλοι, όπως ήδη το συζητάει όλη η πόλη μας. Τα σχολεία θα ανοίξουν και εμείς θα είμαστε εκεί για να μην το ξεχάσει κανείς», προσθέτει.

Το αίτημα για επαναπρόσληψη όλων των εργαζομένων στηρίζει και η ΔΑΣ Σχολικών Καθαριστριών Αθήνας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ