Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 6
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΚΟΒ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μεγάλη επιτυχία η συναυλία που αφιερώθηκε στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ

Πλήθος κόσμου το βράδυ του Σαββάτου στο γήπεδο Αταλάντης. Παραβρέθηκε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δ. Κουτσούμπας

Πολύς κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση - συναυλία της ΚΟΒ Αταλάντης του ΚΚΕ
Πολύς κόσμος τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση - συναυλία της ΚΟΒ Αταλάντης του ΚΚΕ
Μαζική, για άλλη μια χρονιά, ήταν η εκδήλωση - συναυλία που διοργάνωσε το βράδυ του Σαββάτου η ΚΟΒ Αταλάντης του ΚΚΕ, με τη συμμετοχή χιλιάδων κατοίκων της περιοχής, παραθεριστών και επισκεπτών.

Η φετινή συναυλία, εκτός απ' το να προσφέρει στιγμές διασκέδασης στον λαό της περιοχής, αποτέλεσε και μια μαζική έκφραση αλληλεγγύης στους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ, για τους οποίους συγκεντρώθηκε οικονομική βοήθεια.

Σε αυτό ακριβώς αναφέρθηκε στη δήλωσή του και ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, από τον χώρο της εκδήλωσης όπου παραβρέθηκε: «Η σημερινή μεγάλη συναυλία του ΚΚΕ εδώ στην Αταλάντη, στη Λοκρίδα, είναι αφιερωμένη στους εργάτες της ΛΑΡΚΟ, στους απολυμένους που η κυβέρνηση τους πέταξε στον δρόμο μέσα σε ένα βράδυ, χωρίς να έχει εξασφαλίσει τις στοιχειώδεις προϋποθέσεις για την επιβίωση αυτών των ανθρώπων. Το ΚΚΕ θα βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό τους. Είμαστε στο πλευρό τους και στις δύσκολες μέρες που περνάνε αλλά και στον αγώνα για τις καλύτερες μέρες που θα έρθουν».

Κανένας μόνος του στη ΛΑΡΚΟ!

Στην ομιλία του, καλωσορίζοντας τους χιλιάδες εργαζόμενους και βιοπαλαιστές της περιοχής, αλλά και τους συναδέλφους με τις οικογένειές τους, ο Παναγιώτης Πολίτης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και πρόεδρος του Σωματείου της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα, κατήγγειλε τις απολύσεις στις οποίες προχώρησε η κυβέρνηση της ΝΔ, επισημαίνοντας ότι διαμορφώνουν μια νέα κατάσταση που έχει τραγικές συνέπειες για τους ίδιους, τις οικογένειές τους και συνολικότερα τις περιοχές στις οποίες ζουν.

Ο Π. Πολίτης
Ο Π. Πολίτης
«Εδωσαν εντολή και μέσα σε οχτώ ώρες έβαλαν "λουκέτο" στη μοναδική βιομηχανία παραγωγής σιδηρονικελίου στην Ευρώπη γιατί, λέει, οι διεθνείς εξελίξεις στην αγορά δεν επιτρέπουν κερδοφορία», ανέφερε.

«Ο τρόπος που έκλεισαν τη ΛΑΡΚΟ φανερώνει ότι το επόμενο βήμα είναι το πλιάτσικο», προειδοποίησε και πρόσθεσε πως ενταγμένες στο σχέδιο αυτό είναι και οι απολύσεις του προσωπικού. «Η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων, η ανάπτυξη με κριτήριο τα γρήγορα και μεγάλα κέρδη των λίγων, η κατεύθυνση της ΕΕ, η επιχειρηματολογία των "επενδυτών", της "ανάπτυξης" και του "ανταγωνισμού", οδήγησαν τη ΛΑΡΚΟ στην απαξίωση και στο "λουκέτο"», υπογράμμισε.

«Το ΚΚΕ θα συνεχίσει με όλες του τις δυνάμεις να υπερασπίζεται τον αγώνα για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ», τόνισε και πρόσθεσε πως παράλληλα θα στηρίξει τη νέα φάση στην οποία μπαίνει ο αγώνας για την επιβίωση των απολυμένων, τη μάχη για να μπορέσουν να συνεχίσουν να ζουν στον τόπο τους. «Κανένας μόνος του. Ολοι μαζί θα ζήσουμε κι ας είμαστε φτωχοί», επισήμανε.

Στην κατεύθυνση αυτή, οι δυνάμεις του ΚΚΕ το επόμενο διάστημα θα δυναμώσουν την προσπάθεια για την οργάνωση κοινών, συντονισμένων αγώνων εργαζομένων, επαγγελματιών, αγροτών στην περιοχή της Λοκρίδας. «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ μάθαμε να σφίγγει ο ένας το χέρι του άλλου και συνεχίζουμε», σημείωσε ο Π. Πολίτης. «Ο αγώνας και η ταξική πάλη συνεχίζονται μέχρι ο λαός να γίνει νοικοκύρης στον τόπο του», ξεκαθάρισε.


Ο Π. Πολίτης έκανε αναφορά και στις διεθνείς εξελίξεις, ειδικά σε αυτές που φανερώνουν ότι μια νέα οικονομική κρίση είναι προ των πυλών, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Το πρόβλημα δεν μπορεί να κρυφτεί. Το μέγεθος της υπερσυσσώρευσης κεφαλαίου διεθνώς μεγαλώνει και μια νέα βαθύτερη κρίση ελλοχεύει. Αυτό δεν οφείλεται σε κάποιο έκτακτο φαινόμενο αλλά στον τρόπο λειτουργίας του καπιταλιστικού συστήματος, στην υπερσυσσώρευση κεφαλαίων που δεν μπορούν να αξιοποιηθούν με ικανοποιητικό ποσοστό κέρδους».

Μίλησε, τέλος, για την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία και τη συγκέντρωση τεράστιας δύναμης πυρός από το ευρωατλαντικό στρατόπεδο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής, σχολιάζοντας ότι «οι λαοί καλούνται να πέσουν ηρωικά για τα συμφέροντα του κεφαλαίου, είτε στα πεδία των οικονομικών πολέμων είτε χύνοντας κυριολεκτικά το αίμα τους στα στρατόπεδα και στους πολέμους».

Πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα

Στη συνέχεια, τη συναυλία άνοιξαν τρεις νέοι καλλιτέχνες από την περιοχή, ενώ η σκυτάλη πέρασε σε αγαπημένους λαϊκούς καλλιτέχνες. Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα περιλάμβανε συναυλία με τον Γιώργο Μαργαρίτη, μαζί με τους Κωνσταντίνο Μαργαρίτη και την Μαρίνα Νικολοπούλου, ενώ ακολούθησε νησιώτικο γλέντι με την Στέλλα Κονιτοπούλου και την Βασιλική Καρακώστα.


Συνάντηση με τους συντελεστές της συναυλίας είχε νωρίτερα ο Δ. Κουτσούμπας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ