Τρίτη 13 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 8
ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ
Από τον Απρίλη χτυπούσε την «καμπάνα» το ΚΚΕ

Από την πρώτη ώρα της φετινής αντιπυρικής περιόδου η κυβέρνηση καλλιεργούσε τα γνωστά περί «ατομικής ευθύνης» και «κλιματικής κρίσης», αναζητώντας άλλοθι για όσα επρόκειτο να ακολουθήσουν και προσπαθώντας να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της.

Το ΚΚΕ έγκαιρα προειδοποίησε τον λαό ότι η φετινή χρονιά, σε αντίθεση με τον εφησυχασμό που καλλιεργεί η κυβέρνηση, είναι μια από τα ίδια και χειρότερα! Με Ερώτηση που κατέθεσαν τον Απρίλη οι βουλευτές του Κόμματος προς τους υπουργούς Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Εσωτερικών και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, ζητούσαν έστω και την ύστατη στιγμή να παρθούν μέτρα για αναβάθμιση της πρόληψης και της πυρόσβεσης.

Η Ερώτηση είχε παρουσιαστεί σε εκδήλωση του ΚΚΕ στη Βουλή την Παρασκευή 19 Απρίλη, στην οποία μίλησε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, ενώ παρεμβάσεις είχαν γίνει από απόστρατους του Πυροσβεστικού Σώματος και των Ενόπλων Δυνάμεων, επιστήμονες και εκλεγμένους με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

«Κάθε πυρκαγιά θα μπορούσε να αντιμετωπιστεί αν εξασφαλίζονταν οι προϋποθέσεις υλοποίησης ενός σύγχρονου αντιπυρικού σχεδιασμού σε επιστημονική βάση, στο πλαίσιο της συνολικής και ολοκληρωμένης διαχείρισης και προστασίας των δασών από κάθε κίνδυνο, που θα έδινε βάρος στην πρόληψη, θα εξασφάλιζε την ενίσχυση των αρμόδιων υπηρεσιών σε χρηματοδότηση, προσωπικό, υποδομές. Σε όλα τα παραπάνω εμπόδιο μπαίνει ο καπιταλιστικός δρόμος ανάπτυξης και η διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική», σημειώνονταν μεταξύ άλλων στην Ερώτηση του ΚΚΕ.

Το ζήτημα ανέδειξε και η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του Κόμματος, με Ερώτηση στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή επίσης τον Απρίλη, επικεντρώνοντας στα εξής: Ο ευρωπαϊκός μηχανισμός RESC-EU νομιμοποιεί και διαιωνίζει τις ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα σε κάθε κράτος - μέλος. Η πολιτική ΕΕ και ελληνικής κυβέρνησης σημαίνει μετάθεση όλο και περισσότερης ευθύνης στους εθελοντές πυροσβέστες και σε ΜΚΟ, που στην πράξη μεταφράζεται σε «ατομική ευθύνη» αντί της εξασφάλισης μόνιμου προσωπικού. Η ΕΕ επιμένει να μην αποζημιώνει κανέναν πληγέντα από φυσικές καταστροφές, γιατί βάσει των όρων του λεγόμενου Ταμείου Αλληλεγγύης δεν θεωρείται επιλέξιμη η ιδιωτική ζημία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ