Παρασκευή 16 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ
«Συναγερμός» σε μια γερμανική και μια ΝΑΤΟική βάση

Υπόνοιες για δολιοφθορά

Η αεροπορική βάση έξω από την Κολωνία

(c) Copyright 2024, dpa (www.d

Η αεροπορική βάση έξω από την Κολωνία
Συναγερμός σήμανε προχτές σε μια γερμανική και μια ΝΑΤΟική βάση κοντά στην Κολωνία για πιθανή δολιοφθορά σε πόσιμο νερό. Οπως μετέδωσαν γερμανικά ΜΜΕ, ερευνώνται δύο υποθέσεις πιθανών σαμποτάζ στο δίκτυο υδροδότησης του στρατοπέδου των Ενόπλων Δυνάμεων στο Βάαν και έπειτα στη ΝΑΤΟική βάση του Γκαϊλενκίρχεν, όπου σταθμεύουν αμερικανικά αναγνωριστικά αεροσκάφη AWACS.

Προς το παρόν, στη ΝΑΤΟική βάση έχει αρθεί πλήρως ο συναγερμός διότι δεν βρέθηκαν προβλήματα στο νερό ή αλλού. Οι έρευνες των αρχών συνεχίζονται στη βάση της Πολεμικής Αεροπορίας στο Βάαν, έχει όμως αρθεί και εκεί ο αποκλεισμός των στρατώνων και έχει ολοκληρωθεί η συλλογή των πρώτων αποδεικτικών στοιχείων.

Οι Ενοπλες Δυνάμεις αξιολογούν πάντως το περιστατικό στην Κολωνία ως «πολύ σοβαρό».

Υπάρχουν υπόνοιες για επιχείρηση σαμποτάζ, ανέφερε εκπρόσωπος του υπουργείου Αμυνας, κάνοντας λόγο ειδικότερα για απόπειρα ή ολοκλήρωση παράνομης εισόδου σε στρατιωτικούς χώρους. Η ρωγμή σε φράχτη που οδηγούσε σε υδραγωγείο ήταν αυτή που κίνησε αρχικά υποψίες για δολιοφθορά. Ποιοτικοί έλεγχοι στη συνέχεια στο πόσιμο νερό έδειξαν μη φυσιολογικές τιμές.

Η στρατιωτική βάση στο Βάαν, η οποία είναι κρίσιμης σημασίας γιατί φιλοξενεί σημαντικές υπηρεσίες των Ενόπλων Δυνάμεων και την Υπηρεσία Αεροπορικής Ετοιμότητας της Πολεμικής Αεροπορίας, έκλεισε προχτές για αρκετές ώρες, όμως οι προσπάθειες των αρχών για εντοπισμό υπόπτων απέβησαν άκαρπες. Εκεί διαμένουν 4.300 Γερμανοί στρατιώτες και πάνω από 1.000 υπάλληλοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ