Τρίτη 20 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΝΕΟΛΑΙΑ
Υποβολή αιτήσεων για κατάρτιση σε δημόσιες ΣΑΕΚ

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων επιλογής καταρτιζόμενων στις Δημόσιες Σχολές Ανώτερης Επαγγελματικής Κατάρτισης (δημόσιες ΣΑΕΚ - πρώην ΙΕΚ) αρμοδιότητας υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού για το εκπαιδευτικό έτος 2024 - 2025. Η υποβολή αιτήσεων μπορεί να γίνει μέχρι και την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου και ώρα 15.00, μέσω της πλατφόρμας https://diek.it.minedu.gov.gr.

Δικαίωμα υποβολής ηλεκτρονικής αίτησης επιλογής έχουν όλοι οι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Οι ειδικότητες είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/EidikotitesA_2024.xlsx.

Οι πτυχιούχοι ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β' κύκλου και ΤΕΛ μπορούν να εγγραφούν στο Γ' εξάμηνο φοίτησης, σε συναφείς ειδικότητες με τον επαγγελματικό τομέα από τον οποίο αποφοίτησαν από ΕΠΑΛ, ΤΕΕ Β' κύκλου ή ΤΕΛ. Στην περίπτωση αυτή η διαδικασία επιλογής δεν γίνεται ηλεκτρονικά, αλλά με απευθείας κατάθεση αίτησης των ενδιαφερομένων στις ΣΑΕΚ ενδιαφέροντός τους, οι οποίες έχουν Γ' εξάμηνο στις συναφείς ειδικότητες, από 1/9/2024 έως 15/9/2024. Οι ειδικότητες Γ' εξαμήνου είναι διαθέσιμες στον σύνδεσμο https://diek.it.minedu.gov.gr/docs/c_2024b.xlsx.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ