Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Σήμερα η κινητοποίηση για το νερό στην Κέρκυρα

Για σήμερα, Τετάρτη, στις 10 π.μ. στα γραφεία της Δημοτικής Επιχείρησης Υδρευσης - Αποχέτευσης Κέρκυρας (ΔΕΥΑΚ), είναι προγραμματισμένη η κινητοποίηση που καλεί το Εργατικό Κέντρο Κέρκυρας, με σύνθημα «Καμία γειτονιά - κανένα σπίτι χωρίς νερό».

Η κατάσταση με την έλλειψη νερού έχει φτάσει στο απροχώρητο, καθώς σε πολλά χωριά, γειτονιές αλλά και στο κέντρο της πόλης της Κέρκυρας οι κάτοικοι και οι επισκέπτες λένε «το νερό νεράκι» από τις συνεχείς διακοπές στην υδροδότηση.

Οπως καταγγέλλει το Εργατικό Κέντρο, «κράτος, Περιφέρεια και δήμοι έχουν όλη την ευθύνη, αφού όλα αυτά τα χρόνια δεν πήραν κανένα μέτρο για τη βελτίωση του απαρχαιωμένου δικτύου ύδρευσης, για την επαρκή στελέχωση της ΔΕΥΑΚ, για να γίνουν τα μέτρα υποδομής που χρειάζονται ώστε να αντιμετωπιστεί το φαινόμενο των μειωμένων βροχοπτώσεων και της συνεπακόλουθης πτώσης του υδροφόρου ορίζοντα».

Το Εργατικό Κέντρο διεκδικεί: Εκτακτη χρηματοδότηση και ενίσχυση με προσωπικό για την αποκατάσταση των βλαβών στο δίκτυο ύδρευσης. Νέες γεωτρήσεις και παροχή ρεύματος από τη ΔΕΗ για τη λειτουργία τους, αλλά και όσων υπάρχουν και δεν αξιοποιούνται λόγω των χρεών της ΔΕΥΑΚ προς τη ΔΕΗ. Τροφοδοσία των δεξαμενών με βυτία και υδροφόρες για την κάλυψη των τρεχουσών αναγκών.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ