Σάββατο 24 Αυγούστου 2024 - Κυριακή 25 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Εκδηλώσεις αυτές τις μέρες

Σε όλη τη χώρα, σε πόλεις και χωριά, το σύνθημα του Φεστιβάλ, το μήνυμα της μεγάλης γιορτής των 50 χρόνων μεταφέρεται με εκδηλώσεις που περιλαμβάνουν πολιτικές συγκεντρώσεις, συναυλίες, εκθέσεις και πλήθος δραστηριοτήτων.

Αυτές τις μέρες προγραμματίζονται εκδηλώσεις σε:

  • Τσαριτσάνη Λάρισας, το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη, στην κεντρική πλατεία του χωριού, στις 21.30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και έντεχνη - λαϊκή μουσική με τους Βικτωρία - Ελπίδα και Χρήστο Δίπλα.
  • Αστακό Αιτωλοακαρνανίας, το Σάββατο 24 Σεπτέμβρη στη νέα πλατεία (παραλία). Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Νίκο Παπαναστάση, βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΚΚΕ. Αφηγηματική παρουσίαση με θέμα τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού και τίτλο «Πατρίδα Κατεχόμενη». Λαϊκό γλέντι με τους Σωτήρη Γκεβεντζέ (τραγούδι), Ανδρέα Φούκα (τραγούδι), Κάρπο Κουτσούμπα (μπουζούκι - τραγούδι), Χριστίνα Κορκοντζέλου (πιάνο - τραγούδι) και Νεκτάριο Αποστολιώτη (κιθάρα - πλήκτρα). Στον χώρο θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Μεγάλη Παναγιά Χαλκιδικής, την Κυριακή 25 Αυγούστου, στην πλατεία, με: Ομιλία από τον Νίκο Τσακλίδη, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με το συγκρότημα «Τέσσερις Νότες». Θα λειτουργεί έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θα πραγματοποιηθούν δραστηριότητες για μαθητές.
  • Αμύνταιο Φλώρινας, την Πέμπτη 29 Αυγούστου, στον αύλειο χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου, στις 21.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας. Γλέντι με την Μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη.
  • Καστοριά, το Σάββατο 31 Αυγούστου στην πλατεία Απόζαρι στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Ανδρέα Κοράκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλία με τους «Banda Entopica» και αφιέρωμα στο προσφυγικό - ποντιακό τραγούδι με τον Ιορδάνη Σιαπέρδα.
  • Λευκάδα, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο Ανοιχτό Θέατρο της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη.
  • Αίγιο, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο Παλιό Λιμάνι, στις 21.30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Στάθη Κεντρή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, και τον Γιώργο Μποδιώτη, μέλος του ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ. Ακόμα, συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Πέγκυ Ζήνα και Κώστα Τριανταφυλλίδη. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θεματική έκθεση.
  • Πύργο, το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Δημήτρη Μπιργάλια, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και μεγάλη συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».
  • Λήμνο, την Κυριακή 1 Σεπτέμβρη, στο πάρκο Ανδρωνίου στη Μύρινα, στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Γωγώ Θεοδωροπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ρεμπέτικο γλέντι από τοπικό μουσικό σχήμα. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και χώρος για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ