Τρίτη 27 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΝΕΟΛΑΙΑ
Αντιδρούν στις διώξεις εκπαιδευτικών που απήργησαν ενάντια στην «αξιολόγηση»

Παράσταση διαμαρτυρίας αύριο στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πάτρας

Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Κιλκίς
Από την παράσταση διαμαρτυρίας στο Κιλκίς
«Η παραπομπή από μόνη της είναι πράξη παράνομη, καθώς οι εκπαιδευτικοί συμμετείχαν κάθε φορά στη νόμιμη απεργία - αποχή που είχε προκηρυχθεί από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Η παραπομπή έρχεται κατόπιν των αλλεπάλληλων εκφοβιστικών εγκυκλίων, των δεκάδων προσφυγών του ΥΠΑΙΘ στα δικαστήρια ενάντια στις απεργίες των εκπαιδευτικών», αναφέρει η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» (ΑΣΕ), καλώντας στην κινητοποίηση που έχει εξαγγείλει η ΕΛΜΕ Αχαΐας για αύριο Τετάρτη στις 10.30 π.μ. στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην Πάτρα, με αφορμή την κλήση σε απολογία δύο διευθυντών σχολείων που συμμετείχαν στην απεργία - αποχή των ΑΔΕΔΥ - ΟΛΜΕ - ΕΛΜΕ ενάντια στην «αξιολόγηση».

Η ΑΣΕ επισημαίνει πως «η κυβέρνηση της ΝΔ και το υπουργείο επιχειρεί να μετατρέψει σε πειθαρχικό αδίκημα τη συμμετοχή στην απεργία» και απαιτεί να παρθούν πίσω οι διώξεις, καλώντας να μη μείνει κανείς μόνος του. «Με τη δύναμη του αγώνα μας θα ανατρέψουμε τις αντιδραστικές αλλαγές στο σχολείο και στη ζωή μας!», καταλήγει.

Τη συμπαράστασή τους στους δύο διευθυντές εκφράζουν οι σύλλογοι εκπαιδευτικών του ΕΝΕΕΓΥΛ Πατρών και Γονέων και Κηδεμόνων του 19ου Γυμνασίου, καθώς επίσης καθηγητές, καλώντας και στην κινητοποίηση.

Στο Κιλκίς

Σε παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κιλκίς προχώρησαν εκπαιδευτικοί την περασμένη Πέμπτη μετά από κάλεσμα της ΕΛΜΕ Κιλκίς, ενάντια στην ενέργεια της Διεύθυνσης να παραπέμψει στο πειθαρχικό συμβούλιο 13 μόνιμους εκπαιδευτικούς οι οποίοι συμμετείχαν στην απεργία - αποχή από την «αξιολόγηση».

Το «παρών» στην κινητοποίηση έδωσε αντιπροσωπεία του ΔΣ της ΟΛΜΕ, η οποία συμμετείχε στη συνάντηση με την διευθύντρια Εκπαίδευσης, ενώ πήραν μέρος και συνδικαλιστές από τους ΣΕΠΕ Κιλκίς και Παιονίας. Επίσης, τη συμπαράστασή τους εξέφρασαν με την παρουσία τους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ από το υπόλοιπο Δημόσιο στο Κιλκίς, ο πρόεδρος της Ενωσης Γονέων Κιλκίς και πολλοί εκπαιδευτικοί Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Στη συγκέντρωση εξέφρασε τη στήριξή της στον δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και η Ειρήνη Χατζή, Γραμματέας της Τομεακής Επιτροπής Κιλκίς του ΚΚΕ.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Δημήτρης Ακτύπης, οργανωτικός γραμματέας της ΟΛΜΕ εκλεγμένος με την «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών», ενημερώνοντας τους συγκεντρωμένους ξεκαθάρισε ότι «η προσπάθεια εκφοβισμού των εκπαιδευτικών και αμφισβήτησης του δικαιώματος της συμμετοχής στις συλλογικές αποφάσεις, η απόπειρα υπονόμευσης του απεργιακού δικαιώματος, δεν θα περάσει. Θα βρει απέναντί της όλο τον κλάδο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ