Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 11
ΝΕΟΛΑΙΑ
50ό ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ - «ΟΔΗΓΗΤΗ»
Ο αθλητισμός αναπόσπαστο κομμάτι των εκδηλώσεων

Κορυφώνεται στις 18 - 21 Σεπτέμβρη στο Πάρκο «Αντ. Τρίτσης» | Ολόκληρο το πρόγραμμα του 12ου Αθλητικού Camp και του Στεκιού Αθλητισμού στο Φεστιβάλ της Αθήνας

«Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!» διατρανώνει το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», που «ταξιδεύει» σε όλη τη χώρα και οι εκδηλώσεις του θα κορυφωθούν στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτέμβρη στην Αθήνα, στο Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης».

Το Σάββατο 21 Σεπτέμβρη στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Το Φεστιβάλ μεταφέρει ήδη το σύνθημά του σε όλη την Ελλάδα, σε ένα «ταξίδι» από την Αλεξανδρούπολη μέχρι την Κρήτη και από την Κέρκυρα μέχρι τη Ρόδο.

Και θα κορυφωθεί στην Αθήνα, σε ένα τετραήμερο γεμάτο από συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, θέατρο, χορό, τραγούδι, με τη συμμετοχή 400 και πλέον καλλιτεχνών, βάζοντας πάνω απ' όλα τις ανησυχίες και τον αγώνα της νέας γενιάς για μια καλύτερη ζωή, την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε να γράφουμε Ιστορία αλλάζοντας τον κόσμο. Γιατί το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!

12ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ

Αναπόσπαστο μέρος των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ είναι από την αρχή της 50χρονης πορείας του οι αθλητικές δραστηριότητες, οι οποίες την τελευταία δεκαετία και πάνω συγκροτούνται σε αθλητικά camp, που έχουν γίνει ένας θεσμός που μεγαλώνει με τη δύναμη του Φεστιβάλ και την ανάγκη των νέων για αθλητισμό. Ετσι φέτος έχουμε φτάσει στο 12ο Αθλητικό Camp της ΚΝΕ!


Αναλυτικά το πρόγραμμα του φετινού camp περιλαμβάνει:

  • Κυριακή 8 Σεπτέμβρη, 17.00: Αναρρίχηση στο πεδίο «Πέτρα Λιάγκου» στη Βαρυμπόμπη.
  • Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, 09.00: Λαϊκός αγώνας δρόμου στο Πάρκο Τρίτση (είσοδος Σπ. Μουστακλή).
  • Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, 18.00: Επίδειξη μαχητικών αθλημάτων (Πάρκο Τρίτση, θεατράκι).

Ακόμα, το δικό του ενδιαφέρον πρόγραμμα θα έχει το Στέκι Αθλητισμού στο τετραήμερο των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ, που διαμορφώθηκε ως εξής:

  • Τετάρτη 18 Σεπτέμβρη, 20.00: Εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο «Ολυμπιακοί Αγώνες, Αθήνα 2004-2024 - Μύθοι και πραγματικότητα για την ανάπτυξη των υποδομών και τη στήριξη των αθλητών». Θα μιλήσουν οι: Θοδωρής Λιάππης, υπεύθυνος του Τμήματος Αθλητισμού και Φυσικής Αγωγής της ΚΕ του ΚΚΕ, Νίκος Γελαδάς, καθηγητής ΣΕΦΑΑ Αθήνας, Γιώργος Ζαραβίνας, ομοσπονδιακός προπονητής χάντμπολ, Δημήτρης Κωνσταντινίδης, δημοσιογράφος της ιστοσελίδας «gazzetta.gr». Συντονιστής της συζήτησης: Κώστας Πασακυριάκος, δημοσιογράφος του «Ριζοσπάστη».
  • Πέμπτη 19 Σεπτέμβρη: Επίδειξη parkour από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.
  • Παρασκευή 20 Σεπτέμβρη: Επίδειξη τραμπολίνο από την Ελληνική Γυμναστική Ομοσπονδία.
  • Σάββατο 21 Σεπτέμβρη: Επίδειξη σιμουλτανέ σκακιού και τουρνουά blitz (δηλώσεις συμμετοχής εδώ: https://forms.gle/4jPtWQyi2T7fU3m67)
Αγκαλιάζεται πλατιά κάθε χρόνο ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου


Ειδικότερα για τον 12ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου, που θα διεξαχθεί την Κυριακή 15 Σεπτέμβρη, στο Πάρκο «Αντώνης Τρίτσης», η ΚΝΕ σημειώνει σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο Λαϊκός Αγώνας Δρόμου θέλουμε για ακόμη μια χρονιά να αποτελέσει σημείο συνάντησης για μια σειρά δρομείς, που χρόνο με τον χρόνο η συμμετοχή μεγαλώνει και η διοργάνωση εξελίσσεται. Το μεράκι και η εθελοντική δουλειά των μελών και των φίλων της ΚΝΕ είναι τα ίδια συστατικά με τα οποία χρόνια τώρα προετοιμάζουν αυτό το όμορφο αθλητικό γεγονός. Χωρίς σπόνσορες και χορηγούς, αναδεικνύοντας τη σύγχρονη ανάγκη της νεολαίας για πρόσβαση στον αθλητισμό. Αυτά τα στοιχεία έχουν μετατρέψει το Φεστιβάλ ΚΝΕ - "Οδηγητή" σε πολιτικό - πολιτιστικό αλλά και αθλητικό θεσμό, έναν από τους σημαντικότερους στη χώρα.

Κάθε χρόνο οι Λαϊκοί Αγώνες Δρόμου συνδέονται και αναδεικνύουν τις σύγχρονες ανάγκες της νεολαίας, τα προβλήματα που αντιμετωπίζει, την ανάγκη οργάνωσης και πάλης. Οι Λαϊκοί Αγώνες Δρόμου έχουν κατά καιρούς συνδεθεί με την πάλη ενάντια σε όλα τα ναρκωτικά, με την ανάγκη αναβάθμισης των χώρων πρασίνου, με την απαίτηση για ελεύθερη πρόσβαση σε χώρους άθλησης, με την ουσιαστική στήριξη των αθλητικών σωματείων κ.ά. Ετσι και φέτος αναδεικνύουν την ανάγκη προστασίας του περιβάλλοντος και του φυσικού πλούτου, αλλά και την ανάγκη αξιοποίησης, συντήρησης και δημιουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων, στήριξης των αθλητικών σωματείων, των αθλητικών συλλόγων, των αθλητών συνολικότερα.

Απαιτούμε να παρθούν μέτρα ουσιαστικής στήριξης των αθλητικών συλλογών, των αθλητών, την αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού και των αθλητικών εγκαταστάσεων!

Απαιτούμε ουσιαστικά μέτρα πυροπροστασίας και όχι προληπτικό κλείσιμο των ελεύθερων χώρων αναψυχής!

Καλούμε λοιπόν όλους να συμμετάσχουν στον φετινό 12ο Λαϊκό Αγώνα Δρόμου που θα διεξαχθεί στο Πάρκο "Αντώνης Τρίτσης" την Κυριακή 15/9 με ώρα έναρξης τις 9 π.μ.».

Αναλυτικές οδηγίες για τον αγώνα

Διαδρομή: Ολες οι διαδρομές γίνονται μέσα στο πάρκο και καλύπτουν το σύνολο των χώρων που θα αξιοποιηθούν από το Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή». Πρόκειται για μία εύκολη trail διαδρομή που εναλλάσσεται μεταξύ των μονοπατιών του πάρκου και των βασικών οδικών του αξόνων. Η εκκίνηση όλων των διαδρομών θα γίνουν από το ίδιο σημείο, αυτό της πύλης των εργατικών κατοικιών. Η διαδρομή των 5 χλμ. ολοκληρώνεται με έναν γύρο στον χώρο, ενώ η διαδρομή των 10 χλμ. με δύο. Ο παιδικός αγώνας δρόμου είναι το τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής.

Οι αγώνες που θα διεξαχθούν είναι:

1. Αγώνας δρόμου 10 χλμ. ανδρών

2. Αγώνας δρόμου 10 χλμ. γυναικών

3. Αγώνας δρόμου 5 χλμ. ανδρών

4. Αγώνας δρόμου 5 χλμ. γυναικών

5. Αγώνας δρόμου 1.000 μ. για παιδιά

Χρονομέτρηση: Θα πραγματοποιηθεί ηλεκτρονική χρονομέτρηση για τους αγώνες 5 χλμ. και 10 χλμ., στην αφετηρία και στα 5 χλμ. Εκεί θα υπάρχει και νερό για τους δρομείς των 10 χλμ., ενώ στο τέλος του αγώνα θα δίνονται μπανάνα και νερό.

Οι συμμετέχοντες τρέχουν με δική τους ευθύνη, ενώ στον χώρο θα παρευρίσκονται γιατρός και ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ.

Εκκίνηση: Ωρα εκκινήσεων είναι στις 09.00. Σημείο εκκίνησης: Πύλη των εργατικών κατοικιών (Διοβουνιώτη & Σπύρου Μουστακλή).

Οι δρομείς θα πρέπει να είναι στον χώρο μία ώρα νωρίτερα για να παραλάβουν τον αριθμό τους και για την προγραμματισμένη έναρξη των αγώνων.

Δηλώσεις συμμετοχής: Στους αγώνες δρόμου 5 χλμ. και 10 χλμ. μπορούν να συμμετάσχουν άτομα άνω των 12 ετών (γεννημένα τουλάχιστον το 2012). Φόρμα δήλωσης συμμετοχής εδώ: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScwfhOc-fvH_AFFjrs7I9XVzgFLSl5aeitpfcbQ_12TXHi15g/viewform

Η συμμετοχή στον αγώνα δρόμου είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Για την οικονομική ενίσχυση του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» και την κάλυψη των εξόδων του αγώνα δρόμου θα υπάρχουν στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα αναμνηστική μπλούζα της ΚΝΕ για το 12ο Αθλητικό Camp και τα 50 χρόνια του Φεστιβάλ, καθώς και κουπόνια ενίσχυσης.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ