Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
ΝΕΟΛΑΙΑ
Σε μια σειρά πόλεις τις επόμενες μέρες

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» απλώνει τις εκδηλώσεις του σε όλη τη χώρα μεταφέροντας παντού το σύνθημα της λαμπρής 50χρονης πορείας του «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!».

Στο πλαίσιο αυτό, τις αμέσως επόμενες μέρες προγραμματίζονται εκδηλώσεις ως εξής:

Αύριο, Πέμπτη 29 Αυγούστου
  • Αμύνταιο Φλώρινας, στον αύλειο χώρο του Παλιού Δημοτικού Σχολείου, στις 21.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Νίκο Χριστάνη, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας. Γλέντι με την Μπάντα της Φλώρινας των Αδελφών Βαλκάνη.
Παρασκευή 30 Αυγούστου
  • Βόλος, στην πλατεία Ευαγγελίστριας, στις 20.00, εκδήλωση με θέμα: «100 χρόνια Νίκη Βόλου». Θα μιλήσουν οι Θανάσης Βογιατζής, μέλος της ΤΕ Μαγνησίας του ΚΚΕ και ιστορικός, Κώστας Γαργάλας, δημοτικός σύμβουλος Βόλου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», Δημήτρης Καραγιώργος, γυμναστής - προπονητής μπάσκετ. Κείμενα θα διαβάσει η Μαρία Καζανίδου, ενώ με τη λύρα του θα συνοδεύει ο Νίκος Αθανασιάδης.
  • Ελασσόνα, στην πλατεία Βαροσίου στις 21.30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Αναστασία Χατζηβασίλη, μέλος του Γραφείου Περιοχής Θεσσαλίας της ΚΝΕ, και έντεχνη - λαϊκή μουσική με τους Βικτωρία - Ελπίδα και Χρήστο Δίπλα.
Σάββατο 31 Αυγούστου
  • Αίγιο, στο Παλιό Λιμάνι, στις 21.30. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Στάθη Κεντρή, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ και Γραμματέα Περιοχής Δυτικής Ελλάδας, και τον Γιώργο Μποδιώτη, μέλος του ΤΓ Αχαΐας του ΚΚΕ. Ακόμα, συναυλία - αφιέρωμα στον Δημήτρη Μητροπάνο με τους Πέγκυ Ζήνα και Κώστα Τριανταφυλλίδη. Στον χώρο θα υπάρχουν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και θεματική έκθεση.
  • Γιαννιτσά, στο Πάρκο Αη Γιώργη. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Αννα - Μαρία Ηλιού, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, συναυλία με τον Jazza Slam και μεγάλο λαϊκό γλέντι με τους «Tserna».
  • Δράμα, στο Πάρκο Αγ. Βαρβάρας, στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία απ' τον Νικόλα Καλομοίρη, Γραμματέα της Οργάνωσης Περιοχής Ανατ. Μακεδονίας - Θράκης της ΚΝΕ, και λαϊκό γλέντι με τους Αστέρη Πασχαλιά (μπουζούκι, φωνή), Φανή Παπανικολάου (κιθάρα), Νίκο Αγάογλου (ακορντεόν), Ζωρζέτα Πελεκίδου (φωνή). Στον χώρο θα υπάρχουν: Εκθεση με τίτλο «25 χρόνια απ' τον πόλεμο στη Γιουγκοσλαβία. Η πάλη για αποδέσμευση από τους σχεδιασμούς ΗΠΑ - ΝΑΤΟ - ΕΕ πιο επίκαιρη από ποτέ!». Εκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής». Αθλητικές δραστηριότητες (τοξοβολία, badminton, mini ping pong).
  • Ζάκυνθος, στην πλατεία Αγίου Μάρκου στις 21.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Βαγγέλη Μαγνήσαλη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και τον Τάκη Στρούζα, μέλος του ΓΠ Δυτικής Ελλάδας του ΚΚΕ, Γραμματέα της ΤΕ Ζακύνθου. Θα ακολουθήσουν hip-hop συναυλία με τους «Tiny Jackal» και «Raibo» και συναυλία με την Μαριλίζα Λούντζη.
  • Καστοριά, στην πλατεία Απόζαρι στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Ανδρέα Κοράκη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ. Θα ακολουθήσουν συναυλία με τους «Banda Entopica» και αφιέρωμα στο προσφυγικό - ποντιακό τραγούδι με τον Ιορδάνη Σιαπέρδα.
  • Κοπεγχάγη, στο Murergade 8-10, 2200 Kobenhavn, στις 17.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εκδήλωση με θέμα «Πόλεμος - "πράσινη μετάβαση" - "ψηφιακός μετασχηματισμός" State of art Ερευνα, για ποιον;» με κεντρικό ομιλητή τον Δημήτρη Κοιλάκο, Δρ. Φιλοσοφίας της Επιστήμης, συνεργάτη ερευνητή του Πανεπιστημίου Γιοχάνεσμπουργκ και του Ινστιτούτου Επιστημών της Ινδίας και μέλος της Ιδεολογικής Επιτροπής της ΚΕ του ΚΚΕ. Ακόμα, λαϊκό γλέντι με τους «Rebetiko-Trio» και έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής».
  • Λευκάδα, στο Ανοιχτό Θέατρο της πόλης. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Αφροδίτη Μπόμπολη, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και συναυλία με την Μελίνα Κανά και τον Αλέξανδρο Κτιστάκη.
  • Πύργος, στο Θεματικό Πάρκο Ξυστρή στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από τον Δημήτρη Μπιργάλια, μέλος του Γραφείου του ΚΣ της ΚΝΕ, και μεγάλη συναυλία με τους «Κοινούς Θνητούς».
Κυριακή 1 Σεπτέμβρη
  • Λήμνος, στο πάρκο Ανδρωνίου στη Μύρινα, στις 20.00. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει: Ομιλία από την Γωγώ Θεοδωροπούλου, μέλος του ΚΣ της ΚΝΕ, και ρεμπέτικο γλέντι από τοπικό μουσικό σχήμα. Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ θα λειτουργούν έκθεση βιβλίου της «Σύγχρονης Εποχής» και χώρος για τους φίλους του «κόκκινου Αερόστατου».
ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Σε μια σειρά πόλεις αυτές τις μέρες (2024-08-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις σε άλλες πόλεις (2024-06-29 00:00:00.0)
Συνεχίζεται το «ταξίδι» σε όλη τη χώρα (2023-08-30 00:00:00.0)
Εκδηλώσεις των επόμενων ημερών (2023-08-03 00:00:00.0)
Σε πορεία κορύφωσης οι εκδηλώσεις (2018-08-31 00:00:00.0)
Οι εκδηλώσεις των επόμενων ημερών (2018-08-30 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ