Πέμπτη 16 Μάη 2002
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 45
ΜΝΗΜΕΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ
ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ

Ελένη Ξανθοπούλου
Ελένη Ξανθοπούλου
Φωτ.2

Στη μνήμη της γυναίκας μου ΕΛΕΝΗΣ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ και του αδελφού μου ΚΩΣΤΑ ΞΑΝΘΟΠΟΥΛΟΥ και για την ονομαστική γιορτή τους στις 21 Μάη, προσφέρω 50ευρώ στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Ροδοχωρίου Συκεών.

Λευτέρης Ξανθόπουλος και Μάρθα

* * *

Στη μνήμη των αγωνιστών οι οποίοι στάθηκαν δίπλα από τις οδηγίες του ΚΚΕ και έδωσαν χρόνια από τη ζωή τους στον αγώνα για τον κοινωνικό σκοπό, με εξορίες, θανάτους, οικονομικές δυσκολίες και άλλα πολλά, προσφέρουμε στο ΚΚΕ 250 ευρώ.

Π.Κ.Σ.

* * *

Φωτ.

Ο Ιωάννης Χολιαστός και η αδερφή του Χρυσάνθη προσφέρουν στο ΚΚΕ, μέσω ΚΟΒ Βιοτεχνών Πάτρας, 200 ευρώ στη μνήμη του εξαδέρφου τους ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ ΧΟΛΙΑΣΤΟΥ, κομμουνιστή, ο οποίος έφυγε από τη ζωή την ημέρα της Εργατικής Πρωτομαγιάς.

  • Οι οικογένειες Δημήτρη Χολιαστού και Αγγελικής Βλάχου ευχαριστούν όσους τους συμπαραστάθηκαν και παραβρέθηκαν στην κηδεία του Παναγιώτη Χολιαστού.

* * *

Φωτ.

Η ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΟΥ γεννήθηκε στο Γερακαριό το 1931. Στην Κατοχή ολόκληρη η οικογένειά της, πήρε μέρος στον αγώνα του λαού για ελευθερία και δημοκρατία. Γαλουχημένη μέσα σε ένα τέτοιο κλίμα, καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν ενάντια τώρα στους Αγγλοαμερικάνους ιμπεριαλιστές, κατατάχτηκε στο ΔΣΕ, μόλις 15χρονη. Και έδωσε τη ζωή της. Θυσίασε τα ανθισμένα νιάτα της στον αγώνα για μια Ελλάδα ανεξάρτητη από ιμπεριαλιστικά δεσμά, με αφέντη το λαό της.

Στην υπέρτατη θυσία της και στην αθάνατη μνήμη της, η φίλη και συγχωριανή της Παρέσα Κοτσαλίδου προσφέρει στη ΝΕ Κιλκίς 50 ευρώ.

* * *

Ο ΓΙΟΡΙΚΑΣ ΣΑΛΟΜΙΔΗΣ γεννήθηκε το 1922 από γονείς Πόντιους πρόσφυγες, οι οποίοι εγκαταστάθηκαν στο Γερακαριό του Κιλκίς. Τα βάσανα των προσφύγων και η φτώχεια, οδήγησαν τη μάνα του, τη Σαλαμίνα, στο ΚΚΕ. Με κίνδυνο της ζωής της πρόσφερε πολλές υπηρεσίες στον αγώνα.

Κώστας Ξανθόπουλος
Κώστας Ξανθόπουλος
Γαλουχημένος με τα ιδανικά του κομμουνισμού, ο Γιορίκας εντάχθηκε στον ΕΛΑΣ. Στον εμφύλιο ήταν μαχητής του ΔΣΕ.

Σκοτώθηκε το 1946.

Στη μνήμη τους ο Παύλος Σαλομίδης, ανιψιός του Γιορίκα, πρόσφερε 5.000 δρχ. στο ΚΚΕ.


Παναγιώτης Χολιαστός
Παναγιώτης Χολιαστός

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ