Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΔΙΕΘΝΗ
ΗΠΑ
Στις 10 Σεπτέμβρη η τηλεμαχία με την Χάρις, λέει ο Τραμπ

Ο Αμερικανός πρώην Πρόεδρος και υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων στις προεδρικές εκλογές της 5ης Νοέμβρη, Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε χτες ότι κατέληξε σε «συμφωνία» με το επιτελείο της υποψήφιας των Δημοκρατικών, αντιπροέδρου Κάμαλα Χάρις, όσον αφορά την τηλεμαχία στο τηλεοπτικό δίκτυο ABC με τους ίδιους όρους με αυτήν που είχε διοργανωθεί στις 27 Ιούνη στο CNN ανάμεσα στον ίδιο και τον τότε υποψήφιο των Δημοκρατικών, απερχόμενο Πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν.

Κατά τον Ντόναλντ Τραμπ, η τηλεμαχία με την Χάρις θα γίνει στις 10 Σεπτέμβρη. Στο στούντιο δεν θα υπάρχει κοινό και τα μικρόφωνα των δύο υποψηφίων θα είναι κλειστά την ώρα που θα μιλάει ο αντίπαλός τους. Ο Τραμπ τόνισε ότι το ABC τον διαβεβαίωσε ότι κατά την τηλεοπτική τους αναμέτρηση οι δύο υποψήφιοι για τις προεδρικές θα αντιμετωπιστούν «δίκαια και ισότιμα».

Νέες κατηγορίες κατά Τραμπ

Νωρίτερα, αργά προχτές βράδυ, εισαγγελείς απήγγειλαν νέες κατηγορίες εναντίον του Τραμπ για τις φερόμενες προσπάθειες παρέμβασης στις εκλογές του 2020 μετά την ήττα του από τον Τζο Μπάιντεν.

Η εξέλιξη θεωρείται «απάντηση» στην απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ, τον περασμένο μήνα, περί διευρυμένης ασυλίας των προέδρων για επίσημες πράξεις που εκτελούνται κατά τη διάρκεια της θητείας τους.

Το αναθεωρημένο κατηγορητήριο παραθέτει τις ίδιες τέσσερις κατηγορίες εναντίον του Τραμπ, αυτήν τη φορά όμως θα τις αντιμετωπίσει με την ιδιότητά του ως πολιτικού υποψηφίου και όχι ως εν ενεργεία Προέδρου.

Ο Τραμπ έχει αρνηθεί τις κατηγορίες για παρέμβαση στις εκλογές, επιμένοντας ωστόσο στους ισχυρισμούς του περί εκτεταμένης νοθείας στις εκλογές του 2020.

Το νέο κατηγορητήριο αφορά σε κατηγορίες συνωμοσίας για εξαπάτηση των ΗΠΑ, συνωμοσία για παρεμπόδιση επίσημης διαδικασίας, απόπειρα παρεμπόδισης επίσημης διαδικασίας και συνωμοσία κατά των δικαιωμάτων.

Ο Τραμπ, που έχει δηλώσει αθώος για όλες τις κατηγορίες, σχολίασε την εξέλιξη με ανάρτηση στο δικό του μέσο κοινωνικής δικτύωσης, Truth Social, λέγοντας ότι πρόκειται για «προσπάθεια αναβίωσης ενός κυνηγιού μαγισσών» ώστε να αποσπαστεί η προσοχή του αμερικανικού λαού από τις εκλογές.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ