Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ» ΑΘΗΝΑΣ
Τεχνητή η πόλωση Δούκα - Μπακογιάννη όταν ψηφίζουν μαζί όλες τις βασικές αποφάσεις

Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας την Τετάρτη 28 Αυγούστου, ο Νίκος Σοφιανός, μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος, επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης», αναφέρθηκε στην επιδείνωση της κατάστασης για τα λαϊκά στρώματα. Σημείωσε χαρακτηριστικά: «Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, η γενικευμένη πολιτική ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών μέσα από την απουσία προσλήψεων, τα επιχειρηματικά συμφέροντα, το θεσμικό πλαίσιο που έχουν διαμορφώσει η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες, οδηγούν σε οριακές καταστάσεις. Τα σκουπίδια, η κατάσταση στα σχολεία, οι παιδικοί σταθμοί που είναι 4 λιγότεροι από πέρυσι, οι κλειστές παιδικές χαρές.

Το πρόβλημα δεν είναι ότι ο δήμος είναι ακέφαλος, είναι ότι εφαρμόζει την ίδια πολιτική με τις προηγούμενες διοικήσεις. Βλέπουμε τα ίδια όχι μόνο στα λόγια αλλά πλέον με έργα. Ολες οι βασικές αποφάσεις που έχει πάρει το Δημοτικό Συμβούλιο έχουν ψηφιστεί από κοινού, και από τη δημοτική αρχή του Χ. Δούκα, και από τις παρατάξεις του Κ. Μπακογιάννη και του Κ. Ζαχαριάδη. Εχουν τις ίδιες προτεραιότητες.

- Πανηγυρίζουν για το "μεγάλο βήμα για την πόλη", ότι εκδόθηκε άδεια για τα 265 εκατομμύρια ευρώ για τα συμφέροντα της ΠΑΕ ΠΑΟ, των τραπεζών, του real estate και των εργολάβων.

- Ψηφίζουν από κοινού για αναγκαστικές απαλλοτριώσεις και καλούν την κυβέρνηση να ακολουθήσει.

- Μαζί ψήφισαν τη σύμβαση για την ιδιωτική εταιρεία στο πράσινο.

- Μαζί ψήφισαν τη σύμβαση για τον ηλεκτροφωτισμό.

- Μαζί ψηφίζουν και στη σημερινή συνεδρίαση για εκχώρηση της λειτουργίας δομών του δήμου σε ΜΚΟ.

Η δημοτική αρχή του ΠΑΣΟΚ συνεχίζει τις συμβάσεις εκατομμυρίων για τους βυθιζόμενους κάδους, τα κοντέινερ ανακύκλωσης, τις εργολαβίες στο μηχανολογικό και την καθαριότητα, όπως και η προηγούμενη διοίκηση. Για την ιδιωτικοποίηση και την υποστελέχωση, όπως εξελίχθηκε τα προηγούμενα χρόνια, το ΠΑΣΟΚ έχει σημαντική ευθύνη».

Επίσης, αναδείχτηκαν και άλλα ζητήματα, όπως η κατάσταση στον λόφο του Λυκαβηττού, όπου τα μπάζα από τις εργασίες των εργολάβων παρατιούνται στον δρόμο, η κινητοποίηση ενάντια στην έξωση οικογένειας με παιδί ΑμεΑ στα Σεπόλια, καλώντας τον δήμο με τις νομικές υπηρεσίες του να στηρίξει τη διεκδίκηση.

Αναφέρθηκε επίσης στην περιοχή της πλατείας Λαού στα Σεπόλια που γίνεται ξανά άντρο ναρκωτικών, το θέμα των δημοτικών παιδικών χαρών που ακόμη δεν έχουν παραδοθεί, την ίδια ώρα που στην Αθήνα υπάρχουν 500 ξενοδοχεία και επεκτείνεται η βραχυχρόνια μίσθωση, εισπράττει ελάχιστα από τον τουρισμό.

Επίσης, η «Λαϊκή Συσπείρωση» κάλεσε να μην πληρωθεί το τέλος ταφής, σημειώνοντας ότι «αν δεκάδες δήμοι δεν το πληρώσουν αλλά η κυβέρνηση το παρακρατήσει από τους κεντρικούς αυτοτελείς πόρους που αποδίδονται σε αυτούς, δημιουργείται πολιτικό θέμα πιέζοντας την κυβέρνηση».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ