Παρασκευή 30 Αυγούστου 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Αφιερωμένο στις γυναίκες σκηνοθέτριες το 7ο φεστιβάλ ντοκιμαντέρ Καρύστου.

Αφιερωμένο στις γυναίκες σκηνοθέτριες και δημιουργούς ντοκιμαντέρ είναι το 7ο Φεστιβάλ Ντοκιμαντέρ Καρύστου, που φέτος, με τίτλο «Ενα γυναικείο βλέμμα», θα διεξαχθεί στις 2, 3 και 4 Σεπτέμβρη, στον θερινό κινηματογράφο «Αύρα», με ελεύθερη είσοδο για το κοινό και ώρα έναρξης στις 8 μ.μ.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ, που διοργανώνει η Κινηματογραφική Λέσχη Καρύστου, την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη θα παρουσιαστεί ένα μικρό αφιέρωμα στην πρώτη Ελληνίδα σκηνοθέτρια, Μαρία Πλυτά (1915 - 2006), η οποία, μεταξύ άλλων ταινιών, γύρισε την ταινία «Ο Ασωτος» (1963) στην Κάρυστο. Για την Μαρία Πλυτά, αλλά και για τις πρωταγωνίστριες του παλιού ελληνικού κινηματογράφου θα μιλήσει ο γνωστός σκηνοθέτης Γιάννης Σολδάτος.

Επίσης, την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη θα μιλήσει η ιστορικός κινηματογράφου Χρυσάνθη Σωτηροπούλου, με θέμα «Τα στοιχεία της κοινωνικής πραγματικότητας στο ντοκιμαντέρ», ενώ θα παραβρεθούν σκηνοθέτριες που θα μιλήσουν για το έργο τους.

Προβολές:

  • Τη Δευτέρα 2 Σεπτέμβρη θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: «Καλάβρυτα - Guernica» (2022), σε σενάριο - σκηνοθεσία Ισμήνης Σακελλαροπούλου. «Η μητέρα του σταθμού» (2022), σενάριο - σκηνοθεσία Κωστούλα Τωμαδάκη. «Hantush - Ενα παραμύθι» (2022), σενάριο - σκηνοθεσία Αλεξία Τσούνη.
  • Την Τρίτη 3 Σεπτέμβρη θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: «Women of Saos - Γυναίκες του Σάος» (2022), σενάριο - σκηνοθεσία Αλκηστις Βούλγαρη. «Αδέσποτα κορμιά» (2024) σενάριο - σκηνοθεσία Ελίνα Ψύχου.
  • Την Τετάρτη 4 Σεπτέμβρη θα προβληθούν τα ντοκιμαντέρ: «Lumen» (2023), σενάριο - σκηνοθεσία Ειρήνη Τζούλια. «A deux voux - Με δυο φωνές» (2023), σενάριο - σκηνοθεσία Μάρθα Μπουζιούρη και «Femicidio - Γυναικοκτονία» (2023), σενάριο - σκηνοθεσία Νίνα - Μαρία Πασχαλίδου.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ