Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ ΤΟΥ ΚΚΕ
Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετά τον σύντροφο Τάσο Χαρτομαντζίδη

Τον θάνατο του συντρόφου Τάσου Χαρτομαντζίδη, μέλους της Τομεακής Επιτροπής Ροδόπης του ΚΚΕ, ανακοινώνει η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του Κόμματος, αναφέροντας:

«Με μεγάλη θλίψη αποχαιρετάμε τον σύντροφο Χαρτομαντζίδη Τάσο, που "έφυγε" σήμερα (σ.σ. χθες) πρόωρα από τη ζωή.

Ο σύντροφος Τάσος υπήρξε για χρόνια στέλεχος της Κομματικής Οργάνωσης Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, βιοπαλαιστής αγρότης και εργάτης, πάντοτε στην πρώτη γραμμή των αγώνων. Υπήρξε μέλος της Επιτροπής Περιοχής του Κόμματος, αναλαμβάνοντας καθοδηγητικά καθήκοντα στη Ροδόπη.

Ως εργάτης υπήρξε μέλος της διοίκησης του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων Κομοτηνής, καθώς και του Εργατικού Κέντρου, ενώ ως κτηνοτρόφος και αγρότης διετέλεσε για χρόνια πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Θρυλορίου και μέλος της διοίκησης της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Ροδόπης.

Ο σύντροφος Τάσος δεν έλειψε από κανέναν μικρό ή μεγάλο αγώνα του λαού της περιοχής. Ενάντια στη μετατροπή της περιοχής σε ΝΑΤΟικό προγεφύρωμα, ενάντια στα σχέδια των ομίλων για την εξόρυξη χρυσού, όπου συμμετείχε ως μέλος της Επιτροπής Αγώνα.

Θα τον θυμόμαστε πάντα για το μαχητικό του πνεύμα, την ακούραστη δράση του, την πίστη του στις ιδέες του ΚΚΕ. Τον χαρακτήριζαν η ικανότητά του να αναπτύσσει δεσμούς με τους ανθρώπους του μόχθου, η ζωντανή πείρα που μετέφερε στην Κομματική Οργάνωση από τα βάσανα του λαού.

Η Επιτροπή Περιοχής Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης του ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην σύζυγό του, στα δύο του παιδιά και στους οικείους του.

Η κηδεία θα γίνει την Παρασκευή στις 11 π.μ., στο Θρυλόριο Ροδόπης, και θα είναι πολιτική».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ