Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 22
ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ
ΡΑΛΙ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ» 2024
Το πόδι στο γκάζι

Στη Λαμία σήμερα η εκκίνηση

Με την τελετή έναρξης σήμερα στον χώρο της Πανελλήνιας Εκθεσης στη Λαμία (19.00 - Cosmote Sport 5) ξεκινά το Ράλι «Ακρόπολις» 2024. Ο δημοφιλής και ιστορικός αγώνας είναι και φέτος ενταγμένος στο καλεντάρι του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος WRC της FIA, αποτελώντας το 10ο σκέλος στη μάχη για την ανάδειξη των παγκόσμιων πρωταθλητών της σεζόν σε οδηγούς και κατασκευαστές.

Στον ελληνικό αγώνα αναμένεται να πάρουν μέρος 72 πληρώματα από 31 διαφορετικές χώρες. Ανάμεσα σε αυτούς, εκτός των κορυφαίων ονομάτων του χώρου και των διεκδικητών του φετινού τίτλου, το «παρών» θα δώσουν και Ελληνες οδηγοί, με συνολικά 17 πληρώματα που θα δώσουν τη δική τους μάχη για τη διάκριση στις επιμέρους κατηγορίες, έχοντας να αντιμετωπίσουν και τον διεθνή συναγωνισμό.

Οι οδηγοί μέχρι και την Κυριακή 8 Σεπτέμβρη θα αναμετρηθούν σε έναν αγώνα 15 ειδικών διαδρομών, συνολικού μήκους 305 χιλιομέτρων, που θα διεξαχθούν σε Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο. Ειδική βαρύτητα στο πρόγραμμα έχει και η διεξαγωγή της υπερειδικής διαδρομής, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στον ΣΕΙΡΙΟ της Εθνικής Οδού Αθηνών - Λαμίας το Σάββατο στις 21.00.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ