Πέμπτη 5 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 12
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
Στις 7 Σεπτεμβρίου εκεί που ξεκίνησαν όλα: Στο γήπεδο Ζωγράφου!

Το 50ό Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με σύνθημα «Γράφουμε Ιστορία, αλλάζουμε τον κόσμο - Το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!», θα κορυφώσει το ταξίδι του στην Αθήνα στις 18, 19, 20 και 21 Σεπτεμβρίου, στον χώρο του Πάρκου Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνης Τρίτσης». Το Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου στη μεγάλη πολιτική συγκέντρωση του κεντρικού Φεστιβάλ θα μιλήσει ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, και θα χαιρετίσει ο Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρής Κωτσαντής.

Παράλληλα, το τετραήμερο πρόγραμμά του είναι γεμάτο από συζητήσεις, συναυλίες, εκθέσεις, θέατρο, χορό, τραγούδι, με τη συμμετοχή 400 και πλέον καλλιτεχνών, βάζοντας πάνω απ' όλα τις ανησυχίες και τον αγώνα της νέας γενιάς για μια καλύτερη ζωή, την αναγκαιότητα να συνεχίσουμε να γράφουμε Ιστορία αλλάζοντας τον κόσμο. Γιατί το μέλλον μας είναι ο σοσιαλισμός!

Μέχρι τότε όμως η ΚΝΕ δίνει άλλο ένα φεστιβαλικό ραντεβού στην Αττική, ολοκληρώνοντας τον κύκλο των εκδηλώσεων στα μέρη απ' όπου πέρασε το Φεστιβάλ της στην 50χρονη πορεία του. Πρόκειται για τη μεγάλη εκδήλωση το Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου στις 8 μ.μ. στο γήπεδο Ζωγράφου.

Μετά την Καισαριανή, την Γκράβα, την Πανεπιστημιούπολη, το Περιστέρι και το Αιγάλεω, σειρά στους σταθμούς του Φεστιβάλ στην Αττική έχει το γήπεδο Ζωγράφου, «επιστρέφοντας» εκεί που ξεκίνησαν όλα: Εκεί που πραγματοποιήθηκε το 1ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», το 1975.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης περιλαμβάνει:

  • Μεγάλη πολιτική συγκέντρωση - Θα μιλήσει ο Δημήτρης Γόντικας, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και Γραμματέας του ΚΣ της ΚΝΕ την περίοδο 1972 - 1979.
  • Προβολή ντοκιμαντέρ του ΚΣ της ΚΝΕ αφιερωμένου στα 50 χρόνια του Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», με τίτλο «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός!».
  • Θα ακολουθήσει συναυλία με το συγκρότημα «Ταμπούρι», που σημάδεψε με τα πολιτικά και αντάρτικα τραγούδια του τα πρώτα Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή».

Για τη μεγάλη εκδήλωση δρομολογούνται λεωφορεία από:

Βριλήσσια, στις 6.45 μ.μ. από «Κωτσόβολο».

Ελευσίνα, στις 6.30 μ.μ. από την «Ελαιουργική».

Ιλιον, στις 6.30 μ.μ. από τον ΟΤΕ.

Καματερό, στις 6.30 μ.μ. από τη στάση «Μανάρα».

Μελίσσια, στις 6.30 μ.μ. από Λ. Δημοκρατίας 65.

Πετρούπολη, στις 6.30 μ.μ. από την πλατεία Ηρώ.

Χαλάνδρι, στις 7.15 μ.μ. από το «Cocomat».

Ενα μοναδικό ντοκιμαντέρ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα γίνει η πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ με τίτλο «Η μικρογραφία του μέλλοντος που έγινε θεσμός!», το οποίο ετοίμασε η ΚΝΕ με αφορμή τη συμπλήρωση των 50 χρόνων του Φεστιβάλ.

Ενα ντοκιμαντέρ που φωτίζει την Ιστορία του Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», γνωστές και άγνωστες πτυχές του ταξιδιού του στον χρόνο μέσα από πρωτότυπο αρχειακό - οπτικοακουστικό υλικό, αλλά και μέσα από διηγήσεις και αναμνήσεις μερικών από όσους έζησαν τη γέννησή του και όσων συνεχίζουν να χτίζουν την «κόκκινη πολιτεία» κάθε χρόνο μέχρι και σήμερα.

Επιμέλεια του ντοκιμαντέρ: Επιτροπή Προπαγάνδας του ΚΣ της ΚΝΕ.

Συμμετέχουν οι διατελέσαντες Γραμματείς του ΚΣ της ΚΝΕ (με χρονολογική σειρά): Δημήτρης Γόντικας, Σπύρος Χαλβατζής, Νίκος Σοφιανός, Θέμης Γκιώνης, Γιάννης Πρωτούλης, Θοδωρής Χιώνης, Νίκος Αμπατιέλος, Θοδωρής Κωτσαντής.

Ακόμα, συμμετέχουν με αλφαβητική σειρά οι εξής: Ιωάννα Καρυστιάνη, Φώντας Λάδης, Αλέξανδρος Λαμπρίδης, Εύα Μελά, Γιώργος Μπαγιαρτάκης, Νατάσσα Μποφίλιου, Σταμάτης Νικολάου, Θύμιος Παπαδόπουλος, Μίλτος Πασχαλίδης, Θανάσης Σκαμνάκης, Κώστας Χατζάρας.

Στο πλαίσιο του ντοκιμαντέρ η ΚΝΕ προχώρησε στην επανεκτέλεση του τραγουδιού «Το Ρόδι», σε μουσική Θάνου Μικρούτσικου και στίχους Δημήτρη Ραβάνη - Ρεντή. Το τραγούδι είχε πρωτοπαρουσιαστεί στο 7ο Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», σε παράσταση - αφιέρωμα στο ΚΚΕ.

Μουσική, παραγωγή, κιθάρες, μπάσο, ηχογραφήσεις, μείξη, programming, master: Αντώνης Μεϊμάρης («Κοινοί Θνητοί»).

Μουσική, πλήκτρα: Κωνσταντίνος Μαργαρίτης («Κοινοί Θνητοί»).

Τύμπανα: Στέλιος Γκίνης («Κοινοί Θνητοί»).

Ερμηνεία: Αλέξανδρος Δάικος, Πολυξένη Καράκογλου.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ