Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 41
ΠΟΙΚΙΛΗΣ ΥΛΗΣ - ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Με τη «Λαϊκή απογευματινή»

Κυκλοφορεί νέος δίσκος σε μουσική και στίχους Βαγγέλη Κορακάκη και στο τραγούδι την Βερόνικα Δαβάκη

Afroditi_Zaggana

Κυκλοφορεί από το «Ελληνικό Σχέδιο» το νέο άλμπουμ «Λαϊκή απογευματινή». Πρόκειται για 9 νέα τραγούδια σε στίχους και μουσική Βαγγέλη Κορακάκη και ερμηνεία Βερόνικας Δαβάκη. Τις ενορχηστρώσεις υπογράφει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου.

Λίγα λόγια για το άλμπουμ

Οταν τέλειωσε ο κύκλος των ηχογραφήσεων και των μίξεων αυτών των τραγουδιών σκεφτήκαμε στο «Ελληνικό Σχέδιο» ότι έχουμε ένα αληθινό και σπουδαίο λαϊκό έργο του 2024. Εναν ολοκληρωμένο κύκλο ελληνικού τραγουδιού με ενότητα, άποψη και κυρίως πρόταση...

Ο Βαγγέλης Κορακάκης είναι αληθινός ποιητής του τραγουδιού. Οπως γινόταν στον τόπο αυτό από πάντα, γράφει μαζί μουσική και στίχο. Πουθενά στο έργο του δεν θα βρεις εκζήτηση, έπαρση, εκβίαση του αισθήματος. Θα βρεις ένα σπάνιο αίσθημα, ένα κρυμμένο ύψος, μια ανθρώπινη αγκαλιά.

Το μεγαλείο και η αξία έρχονται στο μυαλό σου αναπόφευκτα μετά, όταν συνειδητοποιείς τι άκουσες.

Στοιχεία που αυτόματα, ως εκ της φύσεώς της, περιέχει και η Βερόνικα Δαβάκη. Ο Βαγγέλης Κορακάκης, με το αδιάψευστο κριτήριο του λαϊκού συνθέτη και ποιητή, επέλεξε την τραγουδίστρια που έχει με αυτόν τις ίδιες αναλογίες παράδοσης και λογιότητας, αθωότητας και τεχνικής, για να της αναθέσει έναν κύκλο τραγουδιών του με μεγάλη πυκνότητα αλήθειας, σεμνότητας και πρωτοτυπίας.

Ο Δημήτρης Παπαδημητρίου, εδώ ως ενορχηστρωτής, υπηρέτησε το όραμα του Βαγγέλη Κορακάκη και ως συνθέτη και ως ποιητή. Αλλο τόσο επιχείρησε να περιβάλει την ερμηνευτική και ηχοχρωματική προσωπικότητα της Βερόνικας Δαβάκη με μια ενορχήστρωση που ήδη θα την υπαινίσσεται και θα την περιβάλλει στις αρμονικές της.

Ετσι οραματίστηκε τον μουσικό χώρο όπου θα άνθιζαν οι δύο μοναδικότητες των δημιουργών του, παντρεμένες με την προοπτική μιας σπάνιας παράδοσης: Του ρεμπέτικου, του λαϊκού και του έντεχνου.

Επαιξαν οι μουσικοί: Μαριλένα Δωρή (φλάουτο). Τίνα Δεσύλλα (όμποε - αγγλικό κόρνο). Νικόλ Πέππα (κλαρινέτο). Αντώνης Λαγός (γαλλικό κόρνο). Σπύρος Αρκούδης (τρομπέτα). Αχιλλέας Λιαρμακόπουλος (τρομπόνι). Δημήτρης Κοντός (κρουστά). Θάνος Μιχαηλίδης (ντραμς). Βασίλης Κορακάκης (μπουζούκι - τζουράς - μπαγλαμάς). Ευριπίδης Ζεμενίδης (ακουστική κιθάρα - μπάντζο). Χρυσόστομος Καραντωνίου (κλασική κιθάρα). Γιώργος Γουμενάκης (μαντολίνο). Ντίνος Χατζηιορδάνου (ακορντεόν). Αχιλλέας Γουάστωρ (πιάνο). Σέρτζιου Ναστάζα (βιολί). Ρενάτο Ρίπ (τσέλο). Παρασκευάς Κίτσος (μπάσο ηλεκτρικό - κόντρα μπάσο).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ