Σάββατο 7 Σεπτέμβρη 2024 - Κυριακή 8 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 4
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Στο εργοτάξιο του Flyover και στον σταθμό Βενιζέλου έφτασε το κάλεσμα

Στο εργοτάξιο του Flyover
Στο εργοτάξιο του Flyover
Μέχρι την τελευταία ώρα τα συνδικαλιστικά στελέχη συνέχιζαν τις περιοδείες και τις εξορμήσεις σε χώρους δουλειάς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, προκειμένου να σαλπίσουν ξεσηκωμό.

Στο πλαίσιο αυτό, το πρωί της Παρασκευής ο Γιάννης Τασιούλας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Οικοδόμων, περιόδευσε στο εργοτάξιο του Flyover και στον σταθμό Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Κάλεσε τους εργαζόμενους στις Κατασκευές να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο των συνδικάτων στη ΔΕΘ, να δώσουν απάντηση στην πολιτική που τσακίζει τη ζωή τους προκειμένου να εξασφαλίζει κέρδη για τους λίγους.

Ενημέρωσε για την προετοιμασία που κάνει η Ομοσπονδία για την αγωνιστική διεκδίκηση υπογραφής κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Αναφέρθηκε στη θετική εμπειρία του αγώνα των εργαζομένων στο Μετρό της Αθήνας, τονίζοντας ότι «αποτελεί όπλο των εργαζομένων και με αυτήν την εμπειρία θα πορευτούμε για τις διεκδικήσεις για αυξήσεις στους μισθούς των οικοδόμων».

Ανέδειξε την ανάγκη οργάνωσης στο σωματείο και μπροστά στις εκλογές που θα γίνουν στο Συνδικάτο Οικοδόμων Θεσσαλονίκης, στις αρχές Νοέμβρη. Οπως είπε, «το δυνάμωμα του Συνδικάτου θα συμβάλει να μετρήσουμε περισσότερα αποτελέσματα το επόμενο διάστημα σε όλα τα επίπεδα, στα μεροκάματα, στα ασφαλιστικά δικαιώματα, και να εμποδίσουμε αντιλαϊκά μέτρα που ήδη έχουν ψηφιστεί αλλά και αυτά που ετοιμάζει η κυβέρνηση να φέρει το επόμενο διάστημα».

Τέλος, αναφέρθηκε στους κινδύνους για τον λαό μας από την πολιτική συμμετοχής και στήριξης των ιμπεριαλιστικών πολέμων, και κάλεσε τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν άμεση απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία, να παλέψουν για να σταματήσει η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ