Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
Ζήτησαν φύλακα για το σχολείο και τους έστειλαν... drone που κάνει παρατηρήσεις σε μαθητές!

Καταγγελία της Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής για συγκρότημα σχολείων στο Αιγάλεω

Ζήτησαν από τον δήμο φύλαξη του σχολικού συγκροτήματος και τους έστειλε ένα drone να παρακολουθεί εκπαιδευτικούς και άλλους εισερχόμενους σε ώρες λειτουργίας του σχολείου! Αυτό καταγγέλλει η Β' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής για το συγκρότημα που συστεγάζει τα σχολεία 6ο ΓΕΛ Αιγάλεω, ΕΝΕΕΓΥΛ και ΕΕΕΕΚ, ενώ το βράδυ φιλοξενεί τη ΣΑΕΚ (Παλαιό Πολυκλαδικό), που, όπως σημειώνει, «από την πρώτη μέρα προσέλευσης των συναδέλφων κυκλοφορεί ένα drone που επιβλέπει τον χώρο».

Συγκεκριμένα η ΕΛΜΕ καταγγέλλει ότι από τις 5/9 το drone όχι μόνο περιεργαζόταν τον χώρο, αλλά «απόκτησε και φωνή που ειδοποιούσε παιδιά που κυκλοφορούσαν στο σχολείο, απόφοιτους που ήρθαν για παραλαβή εγγράφων, παιδιά συναδέλφων που παρακολουθούσαν ένα σεμινάριο στο αμφιθέατρο του σχολείου και ένα παιδί που έφερε τον σκύλο του για να παίξει, ότι ο χώρος φυλάσσεται, η παραμονή στον χώρο είναι παράνομη και θα κληθούν οι αρχές αν δεν απομακρυνθούν από εκεί!».

Η εκπαιδευτική κοινότητα έχει ζητήσει πράγματι από τον δήμο να αναλάβει την ευθύνη της φύλαξης του χώρου όταν τα σχολεία δεν λειτουργούν και για να μπορούν τα παιδιά να έχουν και το απόγευμα έναν χώρο ανάσας, ελεγχόμενο από ανθρώπους, αντ' αυτού όμως ήρθε... το drone.

Η ΕΛΜΕ θέτει το ερώτημα στην καταγγελία της: «Ποιος έχει αναλάβει το κακόγουστο αυτό σχέδιο να διώχνει μαθητές όταν το σχολείο λειτουργεί και καθηγητές 3 σχολείων έχουν την ευθύνη για τη διαχείριση του χώρου; Ποιος και με ποια δικαιοδοσία αναλαμβάνει να παίξει τον ρόλο του πορτιέρη σε έναν δημόσιο χώρο και να αποφασίζει για τη νομιμότητα της παρουσίας ανθρώπων σε αυτόν;

Επειδή είναι πολύ δύσκολο να αντιληφθούμε ποιος νους σχεδίασε αυτό το πλαίσιο φύλαξης, καταγγέλλουμε τη δημοτική αρχή και απαιτούμε να συζητηθεί το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με αίτημα την άμεση απομάκρυνσή του από τον χώρο των σχολείων.

Ταυτόχρονα απαιτούμε από τη δημοτική αρχή, αντί να ενισχύει τους μηχανισμούς καταστολής και παρακολούθησης, να διαθέσει γενναία κονδύλια για την υλικοτεχνική υποδομή των σχολείων και να ικανοποιήσει το πάγιο αίτημά μας για πρόσληψη σχολικών φυλάκων και επαρκούς φωτισμού σε αυτά.

Δεν θέλουμε οι μαθητές μας να ζουν σε σχολεία - φυλακές και να προαυλίζονται υπό παρακολούθηση!», καταλήγει η ΕΛΜΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ