Τρίτη 10 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ
Μέρα δράσης για τη φοιτητική στέγη

Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομικών στις 12 το μεσημέρι

Πανελλαδική μέρα δράσης για τη φοιτητική στέγη σήμερα Τρίτη, με κινητοποιήσεις και δράσεις από Φοιτητικούς Συλλόγους σε όλη τη χώρα. Στην Αθήνα, πραγματοποιείται στις 12 το μεσημέρι κινητοποίηση στο υπουργείο Οικονομικών.

Σε κοινή τους ανακοίνωση οι Φοιτητικοί Σύλλογοι αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Είμαστε χιλιάδες όσοι δεν μπορούμε να αντέξουμε στα ενοίκια που έχουν φτάσει στο θεό, που είχαμε ένα σπίτι και τώρα βλέπουμε πως δεν βγαίνει καν ο μήνας. Ειδικά φέτος με την ακρίβεια που σαρώνει τις αντοχές των οικογενειών μας, δεν υπάρχουν περιθώρια, αφού το κόστος σπουδών ξεπερνά τα 1.000 ευρώ! Η κυβέρνηση και το υπουργείο δεν έχουν πάρει κανένα απολύτως μέτρο», σημειώνουν σε κοινή ανακοίνωσή τους οι φοιτητικοί σύλλογοι και απαιτούν:

Αμεση έναρξη της διαδικασίας εισδοχής στις φοιτητικές εστίες! Να ολοκληρωθούν έγκαιρα οι διαδικασίες εισδοχής των φοιτητών.

Εξασφάλιση δωματίων με ευθύνη του κράτους και των ιδρυμάτων για τη διαμονή όσων δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπουδάσουν.

Γενναία αύξηση του στεγαστικού επιδόματος με βάση τις αυξήσεις στα ενοίκια. Να διευρυνθούν οι δικαιούχοι και η καταβολή να γίνεται στην αρχή της χρονιάς.

Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων και κτιρίων του Δημοσίου για την κατασκευή νέων σύγχρονων εστιών στην ευθύνη του κράτους, χωρίς ΣΔΙΤ και ενοίκια. Αμεση επισκευή, ανακαίνιση των υπαρχουσών εστιών, ποιοτικές υπηρεσίες, με επαρκή κρατική χρηματοδότηση και μόνιμο προσωπικό, χωρίς εργολάβους.

Στήριξη της φοιτητικής μέριμνας! Δωρεάν σίτιση, μετακίνηση και internet για όλους. Μείωση και πλαφόν στην τιμή του ηλεκτρικού ρεύματος, ένταξη της φοιτητικής στέγης στο κοινωνικό τιμολόγιο. Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη, φυσικό αέριο και ηλεκτρική ενέργεια.

Δικαίωμα μετεγγραφής για όλους τους φοιτητές που το έχουν ανάγκη, με διεύρυνση των οικονομικών - κοινωνικών κριτηρίων, αντιστοίχιση όλων των ομοειδών τμημάτων, να καταργηθούν οι απαράδεκτοι «κόφτες».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στο πλευρό των πρωτοετών οι Σύλλογοι που συσπειρώνονται στο ΜΑΣ (2023-07-28 00:00:00.0)
Το δικαίωμα στις σπουδές δεν μπαίνει σε πλειστηριασμό! (2022-08-24 00:00:00.0)
Σήμερα η κινητοποίηση για τα ζητήματα της στέγασης (2021-09-10 00:00:00.0)
Αύριο η μέρα δράσης για τη στέγαση (2021-09-09 00:00:00.0)
Πανελλαδική μέρα δράσης για τη στέγαση (2021-09-08 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ