Τετάρτη 11 Σεπτέμβρη 2024
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
50ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ ΟΔΗΓΗΤΗ
2ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΤΗΣ ΚΝΕ
Στις 13 Σεπτέμβρη το masterclass του Εμίρ Κουστουρίτσα

Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτέμβρη θα πραγματοποιηθεί το 2ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους της ΚΝΕ, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων του 50ού Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή», στον ιστορικό κινηματογράφο «Τριανόν» (Κοδριγκτώνος 21), στην Αθήνα.

Λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης του Εμίρ Κουστουρίτσα, αλλάζει η ημερομηνία συμμετοχής του στο 2ο Φεστιβάλ ταινιών μικρού μήκους της ΚΝΕ και αντί για το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου, θα παρευρεθεί στο Φεστιβάλ την Παρασκευή 13 Σεπτεμβρίου, στις 19.30, στο «Τριανόν».

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, ο Εμίρ Κουστουρίτσα θα πραγματοποιήσει masterclass, με θέμα τις ταινίες μικρού μήκους, τη σχέση τους με το ξεκίνημα ενός σκηνοθέτη, τις δικές του εμπειρίες από τις πρώτες απόπειρες κατασκευής ενός κινηματογραφικού κόσμου, τον ρόλο της ταινίας μικρού μήκους στον κινηματογράφο κ.ά. Στο τέλος της παρουσίασης θα υπάρχει χρόνος για ερωτήσεις από το κοινό.

Συνολικά στο Φεστιβάλ θα προβληθούν σε 4 ενότητες 23 ταινίες μικρού μήκους, γυρισμένες από το 2021 έως και το 2024. Σε κάθε προβολή περιλαμβάνονται ταινίες μυθοπλασίας, ντοκιμαντέρ, όπως και πειραματικές, ενώ μετά από κάθε ενότητα θα ακολουθεί Q&A με τους σκηνοθέτες. Η σύνθεση των ταινιών περιλαμβάνει σπουδαστικές και επαγγελματικές ταινίες, μεταξύ αυτών ταινίες με συμμετοχές και διακρίσεις σε αναγνωρισμένα Φεστιβάλ Κινηματογράφου, όπως το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, το Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ